Hlavní navigace

Acer HR274H: 27" velikán s podporou 3D

5. 12. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Acer se čas od času osmělí k výrobě nějakého monitoru, dnes je to pořádný macek. Úhlopříčka rovna 27” spolu s rozlišením 1920 × 1080 px (Full HD) nabídne dostatečnou jemnost obrazu a panel samotný může svými rozměry klidně nahradit televizor (zejména v studentských pokojích). Lákadlo v podobě 3D zobrazení je pouhým pozlátkem, panel je 60Hz a trojrozměrného efektu dosáhl výrobce užitím pasivních brýlí (součástí dodávky).

Nesmíme zapomenout zmínit ani možnost konverze standardního 2D obrazu do 3D, vše se provádí skrze OSD nabídku monitoru. Matrice je typu TN, tomu odpovídají i horší pozorovací úhly. Čísla zmiňující statický a dynamický kontrast ponechme pro dnešek stranou (stejně jsou pouze papírová), zmínku si zaslouží spíše dvojice 2W reproduktorů. Na vstupy je novinka vcelku chudá, výrobce nabízí dvojici HDMI a také archaický D-Sub.

Acer velice „přestřelil“ v otázce ceny: za své dílo si řekne o bezmála $600, což činí 11 200 Kč. Za tuto cenu již můžete mít podstatně kvalitnější zobrazovadla o lepších parametrech (zejména co se matrice týče), proto vcelku pochybuji, že by o Acer HR274H byl přílišný zájem. 3D zkrátka tolik netáhne a je otázkou, kdy si to výrobci uvědomí.

Zdroj: techPowerUp!

Byl pro vás článek přínosný?