Hlavní navigace

Acer ukázal smartphone s obří baterií Liquid Zest Plus

7. 6. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Acer se zatím nepouští do vod drahých vlajkových lodí s cenovkou kolem dvaceti tisíc, jeho novinka je ale neméně zajímavá. Nový Liquid Zest Plus má akumulátor s kapacitou 5000 mAh, což by mělo vystačit na tři dny provozu i bez powerbanky.


 

Velikost 5,5" jej řadí k velkým smartphonům, téměř phabletům. Pyšnit se může trojitým ostřícím systémem 13 Mpx fotoaparátu, jež by měl naostřit během 0,03 sekundy. Za denního světla ostří pomocí detekce fáze (PDAF), pro tmavé scény na krátké vzdálenosti používá laserové ostření a při špatném světle využívá detekci kontrastu (CDAF). Natáčet video zvládne v rozlišení Full HD při 30 snímcích.

 

Rychlé nabíjení (výkon nabíječky nebyl zveřejněn) znamená podle výrobce nabití na 50 % během jedné hodiny, měřeno zřejmě ve vypnutém stavu, ale i tak jde o zajímavou hodnotu a předpokládaný zisk 2500 mAh. Pro srovnání, u Samsungu Galaxy S7 edge, kterému jsme rychlé nabíjení sami změřili, se za hodinu dostane na 71 %, což u jeho baterie znamená zisk 2556 mAh. Pokud na tom Acer bude obdobně, budeme rádi.


Displej má rozlišení 720 × 1280 px, o výkon se stará procesor MediaTek 6735M s grafikou Mali T720 a využít můžete rychlou Wi-Fi standardu 802.11ac. Zato podpora LTE, respektive tuzemských frekvencí (hlavně vodafonní 900 MHz), není přesně známa. Liquid Zest Plus bude v prodeji od července za cenu 4990 Kč.

zdroj: Acer

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.