Hlavní navigace

Acer uvede svůj první stolní počítač s Chrome OS. Začíná na 180 dolarech

22. 8. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Oficiální distribuce chromebooků do Česka se zatím nechystá, ale to neznamená, že si počítače s Chrome OS neseženete. Acer chystá na září pro americký a kanadský trh svůj první stolní počítač. Laptopy s Chrome OS již představil, ale teď bude cílit na trochu jinou skupinu uživatelů.

Chromebox CXI bude začínat na 180 dolarech, což v přepočtu dělá necelé čtyři tisíce korun. Jedná se tak o extrémně levný přístroj, jenž by se rád prosadil ve školství nebo ve firmách. Proto jej Acer vybavil čipem TPM 1.2. I domácí zájemci si ho nicméně v případě zájmu pořídí.

 

Malá krabička ukrývá 2 GB operační paměti, za 220 dolarů ovšem dostanete rovnou čtyři. I ty dva gigabajty budou pro cílovou skupinu zřejmě představovat dostatečný objem. Obě varianty počítače pohání Intel Celeron 2957U. Interní úložištěm se stalo pouze 16GB SSD. V případě potřeby jej doplníte paměťovou kartou.

Acer nám to vynahrazuje čtyřmi porty USB 3.0, z nichž dva nabijí váš mobil i při vypnutém počítači, bezdrátovou technologií Bluetooth 4.0, gigabitovou síťovkou nebo Wi-Fi 802.11a/b/g/n. Monitor připojíte pomocí HDMI či DisplayPortu.

Zdroj: Acer via Chrome Story

Byl pro vás článek přínosný?