Hlavní navigace

Acer uvedl inovované špičkové V Nitro a nový Aspire VX 15 [CES]

9. 1. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Acer na CESu ukázal mimojiné také výkonné notebooky Aspire VX15 a V Nitro, které už určitě znáte – hodnotili jsme je velmi dobře. Aspire VX 15 je inovovaný model V 15 a nové V Nitro svůj název nezměnilo. Oba stroje jsou napůl cesty mezi herním a tenkým stylovým notebookem. Hardware uvnitř čítá sedmou generaci procesorů Intel, tedy Kaby Lake, nejvýše model Core i7-7700HQ. Grafické operace má na starosti GeForce GTX 1050, případně GTX 160. V Nitro bude navíc v prodeji i jako Black Edition, kde nabídne technologii eye-tracking od Tobii pro sledování pohybu očí. Ve hrách umožňuje třeba naklánění nebo zamíření.


 Acer V Nitro
 

Úložiště je řešeno SSD, které ale může být jak rychlé přes PCIe, tak
standardní s připojení přes SATA. Pevný disk k tomu může mít kapacitu až
2 TB. Operační paměť půjde rozšířit, uvnitř jsou dva sloty neosazené. Specialitou jsou kovové lopatky ventilátoru u modelu V Nitro.

Mezi konektivitou nechybí USB-C s technologií Thunderbolt 3 (ne všechny USB-C Thunderbolt mají), rychlá Wi-Fi standardu 802.11ac a gigabitová síť LAN. Displej může být buď 4K, který se hodí pro práci s grafikou, ale má jistá omezení ve Windows a napříč staršími aplikacemi. Anebo běžný Full HD, který naprosté většině uživatelů dostačuje.


Acer Aspire VX 15

Acer své V Nitro nabídne v 15 i 17" provedení a konfigurací bude, jak známe Acer, určitě hodně. Druhý a levnější Aspire VX 15 se svým vzhledem stylizuje více jako herní notebook, i když herní schopnosti V Nitra budou podobné a konzervativní uživatelé sáhnou spíše po modelu V Nitro.

zdroj: Acer

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.