Hlavní navigace

AData myslí zeleně: DDR3 1333 MHz jen s 1,35 V

2. 9. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Ačkoliv již boom superúsporných produktů skoro zcela opadl, čas od času jsme svědky uvedení něčeho dalšího, co by mělo dále srazit spotřebu našich elektronických miláčků. Čínský výrobce AData se se svým nejnovějším počinem zaměřil (poněkud překvapivě) na hráče, kterým nabízí nikterak rychlé paměťové moduly do jejich nadupaných sestav. Výkonostní prim hrát nebudou, jejich doménou bude snížená spotřeba.

AData XPG Gaming Series DDR3-1333G low voltage

Novinka nese název AData XPG Gaming Series DDR3-1333G low voltage, již z názvu můžete poznat důraz výrobce na nízkou spotřebu elektřiny. Modulům stačí k dosažení frekvence 1333 MHz (časování CL 9-9-9-24) pouhých 1,35 V, zvýšení této hodnoty by mohlo vést k zajímavému přetaktování (pak ale pochopitelně příjdete o úspornost). Kvalitu výrobku charakterizuje šestivrstvé PCB a doživotní záruční doba. Na trhu byste měli objevit kity v podobě 2/4/6GB variant, samotný jeden modul má vždy obvyklou kapacitu 2 GB.

Zařazení takto (relativně) pomalých modulů mezi herní komponenty nedává příliš smysl, AData tak spíše nepřímo upozorňuje na možnost vysokého přetaktování (analogie s procesory: nízkonapěťový model je „lepší“ a pravděpodobně dosáhne vyšších frekvencí než běžný model).

Zdroj: HardwareCanucks

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku