Hlavní navigace

AdDuplex odhalil prototyp LG s Windows Phone. Přijde-li na trh, bude levný

1. 1. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zpráva z května loňského roku, že společnost LG chystá přístroj Uni8 s operačním systémem Windows Phone, se ukázala být kachnou. Nyní opět svítá naděje, že se korejský výrobce vrátí k ekosystému od Microsoftu, na nějž zanevřel po slabém zájmu o modely s Windows Phone 7.

LG Optimus 7LG Optimus 7 z roku 2010

Model s krycím názvem LGVW820 zaznamenala společnost AdDuplex, která provozuje reklamní platformu v aplikacích pro Windows Phone a pravidelně zveřejňuje statistiky ohledně četnosti značek a modelů telefonů. Přístroj byl prý zachycen pouze v Koreji a napráskal na sebe úhlopříčku 4,7" a rozlišení 480 × 854 px. S takovými parametry by se cenově mohl zařadit po bok Lumie 630 nebo starší 625, které dnes stojí něco přes 3000 Kč včetně daně.

Zatím ale nevíme, zdali jej LG vůbec vydá, případně bude-li jej dovážet i do střední Evropy. Huawei všechna plánovaná zařízení s WP8 zařízl s vysvětlením, že se na nich nedá vydělat, což pro další potenciální výrobce není příliš povzbudivá zpráva. Dá-li se věřit statistikám AdDuplexu, 95,5 % provozovaných telefonů s dlaždicemi pochází od Nokie/Microsoftu (a jeho podíl má vzestupný trend), druhé HTC má necelá tři procenta a o 21 setin procenta označených jako „ostatní“ se pere 26 malých výrobců. Druhým dechem je nicméně potřeba dodat, že Nokia má na trhu bezkonkurenčně největší počet modelů, zatímco HTC nebo Samsung Windows Phone odbývají jedním přístrojem za dva roky.

 

Nejrozšířenějším telefonem je stále Nokia Lumia 520 s 25,4 % všech přístrojů, na druhé místo se probojovala Lumia 630 s 8,1 %. Přestože Microsoft u všech osmičkových modelů postupně aktualizuje operační systém na verzi 8.1, překvapivě vysoké procento přístrojů stále zůstává na Windows Phone 8.0: celosvětově necelá třetina, konkrétně ve Spojených státech ale více než polovina.

Zdroj: WMPowerUser

Byl pro vás článek přínosný?