Hlavní navigace

Alienware a Origin PC zdarma upgradují nové noteboky na Ivy Bridge

9. 5. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Máloco asi člověka naštve více, než když si objedná drahý a výkonný herní notebook a o pár dní později se na trh dostane nová generace procesorů s o 20 % vyšším výkonem za stejnou cenu. Ti, kterým se to stalo, a objednávky učinili u Alienware (Dellu) či amerického "skládače" Origin PC, mají kliku: pokud jejich notebook doposud nebyl expedován, zdarma dostane procesor Ivy Bridge namísto minulé generace Sandy Bridge.

Origin PC EON17

Zajímavé je, že obě firmy oznámily stejný postup ve stejný den. Výměna procesorů je možná díky jejich uchycení v socketu (nejsou napevno připájeny na základní desku) a také díky použití čipových sad Intel řady 7 (Panther Point), které jsou kompatibilní s druhou generací Sandy Bridge i třetí Ivy Bridge. Výrobci tak skutečně stačí "jen" vyjmout starý procesor a nahradit jej novým, výkonnějším.

 

Vzhledem k tomu, že zákazníkům za tuto operaci ani jeden z nich nic neúčtuje, je podobné chování k zákazníkovi ohromně pozivitní. Smůlu ovšem mají ti, kteří si notebooky se Sandy Bridge koupili a výrobce/prodejce je již stihl odeslat – a pravděpodobně také ti, kteří si herní mašinu koupili od nějakého přeprodejce, ne přímo od (například) Dellu.

Zdroj: Engadget, Legit Reviews

Byl pro vás článek přínosný?