Hlavní navigace

AMD nás oklamalo. Battlefield 4 není ke všem Radeonům R9, vysvětluje

15. 11. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

V naší recenzi Radeonu R9 270, stejně jako v mnoha dalších recenzích ve světě, jste se mohli dočíst, že AMD bude ke kartám přibalovat kupon na stažení hry Battlefield 4. Řada recenzentů včetně Mirka Jahody přičítala přibalenou hru novým Radeonům jako přidanou hodnotu. Aby také ne – slajdy a e-maily, které AMD rozeslalo novinářům, hovořily celkem jednoznačně.

Jistě, byla zde obligátní zmínka, že akce platí jen u vybraných obchodníků. To ale platilo i o bundlech Never Settle. Zcela jasně též bylo řečeno, že akce se vztahuje pouze na karty zakoupené počínaje 13. listopadem 2013, na příslušné webové stránce (byť v drobném textu v patičce) se dozvíte i to, že počet kuponů je omezen a akce tedy platí do vyčerpání zásob.

Avšak pokud byste čekali, že kupon na Battlefield 4 najedete v každé krabici od Radeonu R9 zakoupeného od vyhlášeného data, šeredně byste se mýlili – propagační materiály jste nepochopili. Ale nemusíte z toho být zkroušení, nepochopil je totiž vůbec nikdo. AMD PR tedy přešlo do režimu damage control a nyní rozesílá prohlášení, že dříve zaslané materiály byly ˜„špatně interpretovány“.

Co se dá špatně interpretovat například na větě „First, if a gamer purchases any AMD Radeon™ R9 Series product starting 11/13, they will get a copy of Battlefield 4 with that purchase“, nebo na hlášce, která visí na facebookovém i twitterovém profilu AMD, vážně netušíme.

Oprávněně rozhořčení jsou tedy nejen uživatelé, kteří si koupili Radeon R9 a následně zjistili, že Battlefield 4 k němu přibalen není, ale i recenzenti, kteří mimo jiné i na základě přibalené hry doporučili Radeon R9 270 před konkurenční GeForce GTX 660. Jak popisuje Cyril Kowaliski, redaktor Tech Reportu, AMD s vyjasněním situace nijak nespěchalo. Na nesrovnalost ohledně bundlů recenzenta upozornil zástupce Nvidie, následně Kowaliski kontaktoval AMD a teprve tehdy obdržel reakci společnosti.

 

Ke kterým kartám tedy Battlefield 4 je a ke kterým není? AMD slíbilo, že informace budou dostupné na výše odkazované stránce, zatím je tam ale jen seznam participujících výrobců (Asus, Gigabyte, HIS, MSI, XFX) bez živého odkazu na konkrétní produkty. Jako cenu útěchy pro rozladné čerstvé majitele Radeonů R9 připravilo AMD soutěž o 1000 kódů na stažení Battlefieldu 4. Zahájena by měla být v horizontu několika dní, probíhat bude na Facebooku a Twitteru.

Zdroj: The Tech Report

Byl pro vás článek přínosný?