Hlavní navigace

Apple iCloud používá téměř 800 milionů uživatelů, Apple Music 11 milionů

15. 2. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Apple statistiky svých služeb nezveřejňuje příliš často. Udělal však výjimku v rámci podcastu The Talk Show. Během něj Tim Cook sdělil zajímavá čísla okolo počtu uživatelů iCloudu, iMessages a také Apple Music.

Apple Music aktuálně používá okolo jedenácti milionů uživatelů a nepotvrdil se tak očekávaný masivní úbytek po skončení tříměsíčního období, které první uživatelům vypršelo na konci září. Konkurenční Spotify je na tom ale stále řádově mnohem lépe.

Cloudové úložiště iCloud používá 782 milionů uživatelů, což je v přepočtu zhruba 78 procent všech uživatelů jablečných systémů. To ale Tim Cook vysvětloval především tím, že mnoho z nich vlastní více než jedno zařízení. Jablečná společnost totiž před pár týdny pokořila milník jedné miliardy aktivovaných iPhonů, iPadů, iPodů Touch, Apple TV a Apple Watch. Odtud tedy pochází oněch 78 procent.

iPhone 6s Smart Battery Case
Podle Tima Cooka se daří také iMessages a Apple v největší špičce rozešle během jedné vteřiny přes 200 tisíc zpráv. CEO ale nijak nekomentoval dřívější spekulace o možném příchodu klienta na Android. Tim Cook se ale vyjádřil k nedávnému kritickému komentáři Walta Mossbera z The Verge, ve kterém Applu vyčítal jeho špatné desktopové aplikace a služby. Podle Cooka za to může vysoká meta Applu, jež ještě společnost každým rokem posouvá. Pochybení však nepřipustil.

 

Zdroj: Apple Insider

Byl pro vás článek přínosný?