Hlavní navigace

Apple Music v iOS 9 nabídne přepínač pro vynucení vysoké kvality

10. 7. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Apple Music používá pro streamování přenosovou rychlost 256 kilobitů za vteřinu a kompresní formát AAC. Svou kvalitou by se tak měl vyrovnat formátu MP3 s přenosovou rychlostí 320 kb/s, které používá Spotify nebo Hudba Naplno od Googlu. Na rozdíl od Googlu nebo Spotify ale chybí možnost manuální nastavení nejvyšší kvality streamování bez ohledu na typ připojení.

 

Tato možnost podle posledních zpráv přijde až s devátou generací iOS. Ostatně přepínač se objevil už teď ve třetí beta verzi, která byla vydána před několika málo hodinami. Zajímavý je však text upozornění, který na vás čeká pod přepínačem. Píše se v něm jen o možné spotřebě většího množství dat a delší doby načítání při spuštění skladby.

Apple Music - změna kvality při přehrávání

Nikde se ale nepíše o možném načítání během přehrávání a Apple Music pravděpodobně funguje na principu dostatečného „přednačítání.“ To ve zkratce znamená, že si sice chvíli počkáte, než se vám skladba spustí, sníží se tím ale riziko automatické pozastavování během přehrávání. Podobná funkce u konkurence zatím schází, je ale možné, že ji od Applu v případě úspěchu rychle přeberou.

Funkci ve zkušebním vydání iOS si mohou nově vyzkoušet i aktivní uživatelé. Apple totiž dostál svému slibu a před pár hodinami uvolnil veřejnou testovací verzi iOS 9, kterou si může stáhnout a nainstalovat každý. Stačí vám k tomu iTunes a jeden z podporovaných iPhonů nebo iPadů.

Zdroj a obrázek: AppleInsider

Byl pro vás článek přínosný?