Hlavní navigace

Apple opět proniká do podnikových systémů. Bude spolupracovat s největší evropskou IT firmou

Sdílet

Zdroj: Redakce

Novodobý Apple se specializuje na produkty pro běžné spotřebitele a profesionály v oblasti tvorby obsahu (zvuk, video, grafika). Díky důležitým partnerstvím ale chce proniknout i do enterprise sféry. Předloni uzavřel velkou dohodu s IBM, loni si plácl s Ciscem a teď bude spolupracovat i s německým SAPem.

Jako u předchozích dohod je cílem dostat iPhony a iPady do podniků. Pro Apple to má znamenat vyšší prodeje produktů (a že to potřebují), pro SAP to bude další trh, který může obsadit. Samotný SAP vytvoří nové aplikace pro podnikové využití. K tomu pak uvolní SDK pro práci s databázovým a analytickým systémem HANA a také Fiori, jazyk a nástroj pro tvorbu uživatelského rozhraní.

SAP Fiori

Naše partnerství změní způsob podnikového používání zařízení iPhone a iPad. Propojíme inovativnost a zabezpečení našeho systému iOS s rozsáhlými zkušenostmi společnosti SAP v oblasti podnikového softwaru,“ řekl Tim Cook, generální ředitel společnosti Apple, a dodal: „jako lídr na trhu, jehož systémy prochází 76 % firemních transakcí, je SAP ideálním partnerem pro rozšíření možností používání zařízení iPhone a iPad v podnikání po celém světě. Díky nové developerské sadě podpoříme 2,5 milionu vývojářů SAP ve vytváření výkonných nativních aplikací, jež naplno využijí schopností cloudové platformy SAP HANA a jedinečných možností nabízených pouze zařízeními iOS.

 

Těší mě, že posouváme výjimečné partnerství mezi Apple a SAP na novou úroveň,“ řekl Bill McDermott, generální ředitel společnosti SAP. „Dáváme lidem nové prostředky k úspěšnému podnikání s cílem pomoci jim k tomu, aby věděli víc, chápali víc a dokázali víc. Propojujeme možnosti cloudové platformy SAP HANA a SAP S/4HANA s iOS, přední a nejlépe zabezpečenou mobilní firemní platformou. Pomáháme pracovníkům, aby měli potřebná data po ruce vždy a všude, ať pracují kdykoliv a odkudkoliv. Apple a SAP sdílejí vizi utvářet budoucnost, proměňovat svět k lepšímu a zkvalitňovat životy lidí,“ doplnil McDermott.

Vizitka SAPu – lídr na trhu s podnikovým aplikačním softwarem, pomáhá firmám všech velikostí a ze všech oborů k lepšímu fungování. SAP umožňuje lidem a organizacím efektivnější spolupráci a využití podnikových informací bez ohledu na to, zda je využíván pracovníky v kancelářích nebo členy představenstva, na skladě nebo v prodejně, na klasických počítačích nebo mobilních zařízeních. Aplikace a služby společnosti SAP pomáhají zhruba 310 000 zákazníků v dosahování vyšších zisků, v udržitelném růstu a v přizpůsobování se aktuálním potřebám. V České republice působí společnost od roku 1992 a dosud získala více než 1 200 zákazníků z oblasti podniků, finančních institucí a organizací veřejné správy.

Zdroj: TZ SAP

Byl pro vás článek přínosný?