Hlavní navigace

Apple potají vydal mobilní aplikaci pro navigaci uvnitř budov

3. 11. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Apple Mapy byly povětšinou spíše zdrojem posměchu než čehokoliv jiného. V posledních verzích se ale staly spolehlivou alternativou vůči Mapám od Googlu a díky integraci dopravních dat od TomTomu jsou dokonce v tomto ohledu občas i aktuálnější. U Applu ale stále nenajdete tolik lokalit a restaurací. Apple však na mapy ještě zdaleka nerezignoval a právě spustil novinku v podobě navigace uvnitř veřejných budov.

 

Přišlo se na to ovšem čirou náhodou díky vývojáři, který upozornil na novou aplikaci Applu v App Storu. Aplikace Indoor Survey slouží ke správné lokalizaci uvnitř budovy na základě okolních Wi-Fi sítí. Za technologií pravděpodobně stojí startup WiFiSLAM, který Apple před dvěma lety odkoupil.

Apple Indoors Survey

Jestli byste chtěli navigování uvnitř budov vyzkoušet, stačí zavítat na Maps Connect, kde pod svým Apple ID můžete přidat půdorysy svého obchodu nebo kavárny. Na podobném principu pracují i mapy uvnitř budov od Googlu a záleží tak především na spolupráci lokálních developerů, jestli plány svých lokálů velkým americkým firmám poskytnou.

Zdroj: 9to5mac

Byl pro vás článek přínosný?