Hlavní navigace

Apple přidá do App Store novou kategorii jídla a pití, vaření už je tam moc

Sdílet

Zdroj: Redakce

Společnost Apple se v příštích několika týdnech rozhodla rozšířit seznam kategorií v App Store o další položku jíž je „Jídlo a pití“. Vývojářům aplikací, spadajících pod tuto kategorii, to oznámil e-mail od společnosti Apple, kde mimo jiné stojí, že aplikace budou automaticky do nové kategorie přesunuty. V současné době App Store nenabízí zvláštní kategorii pro tento typ aplikací, proto byly většinou vedeny pod kategorií Lifestyle. Podle Apple bude nová kategorie zahrnovat „aplikace, které pomáhají uživatelům vařit a péct, míchat drinky, spravovat recepty, najít nové restaurace a bary a dozvědět se, co jejich přátelé rádi jedí a pijí“. Jídlo a pití nebude obsahovat nákup potravin, kupóny nebo hry související s potravinami.

V poslední době není nová kategorie na App Store jedinou změnou, s kterou Apple přišel. Vše se ubírá k iOS6, který přijde na podzim. Přepracování se dočkal výběr aplikací Editors choice i žebříčky oblíbených aplikací App of the Week.

Speciální kategorie Jídlo a pití přichází poté, co počet používaných aplikací (například nástroje na správu receptů a vyhledávání místních restaurací) na iOS zařízeních překročil tisíce. Připravovaný iOS 6 mimo jiné bude zahrnovat „Yelp check-in“, což je funkce v nově plánovaných mapách. U nás si jí však moc neužijeme, aplikace stále není v Česku funkční.

Zdroj: Macstories

 

Byl pro vás článek přínosný?