Hlavní navigace

Apple se údajně v příštím roce vrátí k malým smartphonům, nepůjde ale o high-end

6. 11. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Apple se v posledních dvou letech nechal unést vlnou velkých smartphonů, které jsou daleko za původní ideální velikostí displeje, jež shodou okolností právě tato jablečná společnost před lety definovala. Podle nových zákulisních informací ale Apple chystá pro příští rok opět menší model, který by se měl vrátit k úhlopříčce čtyř palců, se kterou přišel na trh před dvěma lety naposledy iPhone 5S a 5C.

iPhone 7 - Velikostní varianty | Zdroj: Mac Rumors
iPhone 7 - Velikostní varianty | Zdroj: Mac Rumors

Podle analytika společnosti KGI Securities Ming-Chi Kua však tento model bude postrádat nejnovější technologie jako je 3D Touch a funkčně i designově by se měl údajně velmi podobat právě dva roky starému iPhonu 5S. Na druhou stranu ovšem spekulace naznačují přítomnost tří gigabajtů operační paměti, se kterou jsme se zatím setkali jen u iPadu Pro.

Příští iPhone tak nebude technologicky nejvyspělejším smartphonem, na druhou stranu by však měl přijít s výhodnější cenovou politikou. Při pohledu do minulosti tak velmi připomíná už zmiňovaný iPhone 5C, který však měl k prodejním úspěchům daleko.

 

Zde analytik Ming-Chi Kuo odhaduje prodeje mezi 20 až 30 miliony modely během příštího roku. To může potvrzovat i přijatelnější cenovku, jež by měla prodejům nepochybně pomoct. Oficiální odhalení je ale jako už tradičně v plánu na podzim příštího roku a do té doby se může ještě hodně změnit.

Zdroj: Apple Insider | Mac Rumors

Byl pro vás článek přínosný?