Hlavní navigace

Apple Watch díky watchOS 2.1 rozumí češtině, se Siri si ale ještě nepromluvíte

9. 12. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Americký Apple v úterý večer vydal hromadu aktualizací pro snad všechny své aktuální produkty. Stranou nezůstaly ani jeho chytré hodinky a watchOS 2.1 krom oprav chyb přináší také rozšíření jazykové podpory. To se dotklo taky nás, protože mezi novými jazyky je i čeština.

Apple Watch
Apple Watch už umí česky

Krom pouhé lokalizace systému nechybí ani podpora diktování a převedení na text, se Siri si ale pochopitelně v naší mateřštině ještě nepopovídáte. Aktualizace je k dispozici od úterního večera a stejně jako dřív se instaluje pomocí připojeného iPhonu. Obě zařízení musí být navíc nabity minimálně na polovinu a zároveň připojeny k nabíječce.

 

Mnozí příchod češtiny do watchOS dávají také do spojitosti s možnou blížící se oficiální dostupností v tuzemských kamenných obchodech. To jsou ale momentálně jen spekulace a těžko předjímat, jestli Apple své chytré hodinky do Česka brzy skutečně pustí. Na druhou stranu už by pro to byl pravděpodobně pravý čas a snad už zájemci brzy nebudou muset pro své vysněné hodinky s logem nakousnutého jablka jezdit do Německa.

Byl pro vás článek přínosný?