Hlavní navigace

Asus Eee Top ET16 - LCD s počítačem

21. 11. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Počítače Eee Top ET1602 a Eee Top ET1603 jsou vybavené 15,6" dotykovými displeji, které umožňují uživatelům pouhým dotykem konečků prstů ovládat prakticky cokoliv, čímž výrazně zvyšují interaktivnost práce s počítačem.

Představení Eee Top ET16

Jednoduché dotykové rozhraní představuje nesčetné množství výhod a nabízí kterémukoliv ze členů rodiny snadný způsob, jak ‚Ä®s počítačem pracovat ‚Äî bez ohledu na profesionalitu či zkušenosti s používáním počítače. Kterýkoliv z členů rodiny může konečky svých prstů napsat ostatním vzkaz, a to například pomocí funkce rozpoznání rukou psaného písma nebo s využitím virtuální klávesnice. Dokonce i webové stránky lze prohlížet jednoduše pomocí konečků prstů. Uvedené příklady jsou jen malou ukázkou toho, co všechno počítače Eee Top ET16 Series dokáží. Každý počítač Eee Top ET16 Series totiž kromě zmíněného přichází s komplexním balíkem aplikací ovládaných dotykem, které neuvěřitelným způsobem zvyšují produktivitu a rozšiřují možnosti zábavy i komunikace - uživatelé mohou nyní dělat prakticky cokoliv, a navíc snadno.

Přestože jsou tyto počítače ukryty v kompaktním provedení o velikosti LCD monitoru, potěší každého uživatele bohatou nabídkou funkcí, jako je například bezdrátové síťové připojení Wi‚ÄëFi 802.11n zajišťující rychlý a spolehlivý přístup k internetu, zabudované hi-fi reproduktory s křišťálově čistým zvukem, webová kamera s rozlišením 1,3 Mpx a směrový mikrofon pro bezproblémové vedení konferenčních hovorů.

Jednoduché nastavení a snadné použití

V souladu s hlavními principy Eee, které jsou zárukou snadného použití, jsou počítače Eee Top ET16 Series s dotykovým displejem neobyčejně rychlé a je možné je velmi snadno nastavit - jednoduše připojíte napájecí kabel a můžete začít pracovat. Také samotná práce s  Eee Top ET16 Series je velmi jednoduchá. S ohledem na uživatele, kteří doposud nemají zkušenosti s prací v operačním systému Windows a kteří tedy jistě ocení usnadnění v podobě dotykového rozhraní s velkými ikonami, jsou počítače Eee Top ET16 Series vybaveny jedinečným režimem Easy Mode ve Windows, který pomůže uživatelům prostřednictvím přehledných a snadno přístupných nabídek najít a spustit nejčastěji používané aplikace. Díky této funkci je práce s operačním systémem Windows intuitivní a prakticky okamžitě si ji osvojí i ti uživatelé, kteří mají s počítači naprosto zanedbatelné zkušenosti - děti nevyjímaje.

Další usnadnění práce s Eee Top ET16 Series představují jeho předinstalované aplikace, z nichž je mnoho vytvořeno na míru právě dotykovým displejům. Například aplikace Eee Memo umožňuje uživatelům s využitím  prstů psát vzkazy ostatním členům rodiny a zanechat je na "nástěnce" pracovní plochy. SoftStylus je další z řady aplikací, která dovoluje uživatelům psát text bez použití klasické klávesnice - chytře rozpoznává ručně psané písmo a jako alternativu nabízí také virtuální klávesnici. Díky aplikaci Opera Touch ‚Äî plně vybavenému webovému prohlížeči, optimalizovanému pro dotykové ovládání a podporujícímu funkce drag-and-drop, widgets a "rychlé vytáčení" ‚Äî můžete surfovat po internetu dokonce i bez použití myši.

Optimalizované provedení a flexibilní možnosti umístění

Jelikož bylo potřeba umístit všechny nezbytné funkce do tak tenkého provedení, zvážili návrháři Eee Top ET16 Series pečlivě každý milimetr využitého prostoru. Zvolenou filosofii optimalizace lze nejlépe identifikovat v detailech, jako je například podstavec počítače, který zároveň slouží jako držák na klávesnici. Jako další příklad můžeme uvést systém chlazení ‚Äî obecně známý jako ASUS Tranquiller Technology ‚Äî jenž využívá optimalizovaného tvaru důmyslné aerodynamické konstrukce, tichých ventilátorů a  materiálů, které dobře odvádějící teplo. Tyto prvky společně zajišťují nízké teploty systému při slušné provozní hlučnosti 26 dB.

Díky svému kompaktnímu provedení a téměř bezhlučnému provozu mohou být počítače Eee Top ET16 Series s dotykovým displejem umístěny prakticky kdekoliv v domácnosti, kanceláři či veřejných prostorách, aniž by zabíraly mnoho místa nebo rušily svým provozem. Jejich přímočarý a moderní vzhled zaručuje, že překrásně zapadnou i do moderního interiéru, a dokonce poslouží jako nástroj pro komunikaci a spojovací článek jednotlivých místností domu, ať už se jedná o kuchyň, obývací pokoj či studovnu. Vzhledem ke své konstrukci jsou tyto počítače také velmi snadno přenosné, a mohou být tedy kdykoliv pohodlně přemístěny z jednoho pokoje do druhého. Kupříkladu uživatel brouzdající po internetu ve studovně může vzít a za držadlo přenést počítač do obývacího pokoje a během několika sekund jej nastavit na sledování on-line lekce jógy.

Krása počítačů Eee Top ET16 Series nespočívá pouze v tom, že vylepšují interakci mezi počítačem a uživatelem, ale také upevňují komunikaci mezi členy celé domácnosti. Mezi možné scénáře využití tohoto počítače bezesporu patří vyhledávání receptů hospodyňkami v kuchyni nebo procházení kolekcí hudby s přáteli v ložnici.

Bohaté multimediální možnosti

Dotykové počítače Eee Top ET16 Series jsou plně vybavenými multimediálními centry.  15,6" širokoúhlé (16 : 9) LCD displeje nabízejí ostrý a živý obraz, podpořený jedinečnou technologií Eee Splendid Video Intelligence Technology, jež zajistí, že displeje počítačů Eee Top zůstanou jasné a zřetelné bez ohledu na okolní osvětlení. Kromě toho si budou moci uživatelé bezezbytku vychutnat velmi kvalitní zvuk ‚Äî aniž by bylo nutné připojovat přídavné reproduktory ‚Äî a to díky integrovaným Hi-Fi reproduktorům podpořeným technologií SRS TruSurround HD.

Aby byl zajištěn také vysoký grafický výkon, je Eee Top ET1603 vybaveno samostatnou grafickou kartou ATI Mobility Radeon HD3450, která je zárukou plynulého chodu graficky náročných 3D aplikací a her.

Spojovacím článkem všech zmíněných multimediálních funkcí počítačů Eee Top ET16 Series s dotykovým displejem je Eee Cinema - kompletně vybavené multimediální centrum umocňující zábavu při prohlížení fotografií, poslechu hudby nebo sledování filmů. Eee Cinema, které nabízí uživatelské rozhraní podobné kabelové televizi, umožňuje prohlížet, vybírat a přehrávat jakákoliv média jediným dotykem prstu.

Základní parametry

Model

Eee Top ET1602

Eee Top ET1603

LCD

15,6" širokoúhlý 16 : 9 displej

15,6" širokoúhlý 16 : 9 displej

Dotykový displej

Jednodotykový; ovládání prstem nebo stylusem

Jednodotykový; ovládání prstem nebo stylusem

Operační systém

Originální systém Windows¬Æ XP Home a Express Gate

Originální systém Windows¬Æ XP Home a Express Gate

Procesor

Intel Atom N270

Intel Atom N270

Čipová sada

945GSE + ICH7

945GSE + ICH7

Operační paměť

DDRII 1 GB

DDRII 1 GB

Pevný disk

160 GB SATAII 5,400 ot/min

160 GB SATAII 5,400 ot/min

Grafika

Integrovaná grafická karta

Samostatná grafická karta ATI Mobility Radeon HD3450

LAN

10/100/1000 Mb/s

10/100/1000 Mb/s

Bezdrátové síťové připojení

Wi-Fi 802.11n

Wi-Fi 802.11n

Reproduktory

4W Hi-Fi reproduktor × 2

SRS Premium Sound System

4W Hi-Fi reproduktor × 2

SRS Premium Sound System

Zvukový čip

High definition audio čip

High definition audio čip

Postranní I/O porty

USB 2.0 × 2, čtečka karet

USB 2.0 × 2, čtečka karet

I/O porty

3 audio porty pro 5.1kanálový zvuk

Gigabit LAN × 1

USB 2.0 × 4

3 audio porty pro 5.1kanálový zvuk

Gigabit LAN × 1

USB 2.0 × 4

Zdroj napájení

19 V DC, 4,74 A, napájecí adaptér 65 W

19 V DC, 4,74 A, napájecí adaptér 65 W

Baterie

N/A

Zabudovaná baterie

Čistá hmotnost

4,3 kg

4,4 kg

Velká galerie Eee Top a uživatelského prostředí

Byl pro vás článek přínosný?