Hlavní navigace

Bývalý evangelista z Microsoftu doporučuje přejít z WP na Android

30. 7. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Robert Scoble, bývalý evangelista z Microsoftu, který dříve tři roky prováděl osvětu kolem Windows, prohlásil vzhledem k předchozímu zaměstnání něco docela nevídaného. Ačkoli vystřídal různé práce, stále si udržuje povědomí o nových technologií a možná si ho budete pamatovat díky fotografii, kde se sprchuje s nasazenými Google Glass.

Tenhle šílený pán v interview pro GeekWire prohlásil, že Microsoft by se měl vykašlat na Windows Phone a přeorientovat se na Android. Poukazuje na to, že Microsoft má velmi malý podíl na chytrých mobilech. O tom ale ví také Redmondští, kteří nedáno přiznali, že horko těžko dosáhli 14% podílu na zařízeních a že s tím rozhodně musí něco udělat.

 

Scoble vidí problém v tom, že pro Windows Phone neexistuje dostatek aplikací. Současně naznačuje, že Microsoft by měl přesídlit ze Seattlu např. do San Franciska, kde sídlí zdaleka nejvíce technologických firem a pořádají se zda často hackatony. Právě na nich je podle Scoblea vidět, že vývojáři o Windows Phone nemají zájem.

V Seattlu Microsoft žije ve vlastním světě. Měl by však zatlačit na vývojáře v San Francisku. Microsoft minimálně pracuje na jednom problému, které bývalý evangelista popsal – firma propustí 18 000 zaměstnanců, aby byla štíhlejší a rychleji reagovala na trh. Navíc Satya Nadella předevčírem sám odstartoval jeden hackaton. Nebyl zrovna malý, zúčastnilo se ho na 10 600 zaměstnanců.

Zdroj: GeekWire via Neowin

Byl pro vás článek přínosný?