Hlavní navigace

Cardboard už nebude jen z papíru a dostane vlastní senzory

9. 2. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Google virtuální realitu zpřístupnil všem díky levné papírové skládačce Cardboard. Ta má za sebou už pár let existence a podle zdrojů Financial Times se na letošním Google I/O dočkáme další generace. Podle všeho už však nepůjde o Cardboard v pravém slova smyslu a nová generace by měla přijít s plastovým zpracováním a především novou platformou pro aplikace využívající virtuální realitu s názvem Android VR.

Celé zpracování má být velmi blízké Gear VR od Samsungu a nová generace Cardboardu údajně nabídne hromadu senzorů pro lepší poskytnutí virtuálního zážitku a údajně se také počítá s jistou exkluzivitou pro vybraná zařízení.

Google Cardboard
Google Cardboard

Stejně jako Gear VR od Samsungu i nová generace plastového Cardboardu si bude rozumět jen s vrcholnými modely vlastní výroby. Financial Times spekulují o podpoře nových Nexusů a plastový Cardboard ani zdaleka nebude stejně univerzální jako dříve, kdy si na své přišli i majitelé jablečných iPhonů. O něco vyšší bude pochopitelně i cena, tu se však dozvíme až v polovině května.

 

Zdroj: Financial Times

Byl pro vás článek přínosný?