Hlavní navigace

CES 2013: nové notebooky Asus mají špičkové displeje

11. 1. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Asus na CESu ukázal nové ultrabooky, ve kterých převládá příklon k dotykovosti a konvertibilitě. S Windows 8 ani nic jiného nezbývá, protože na klasické notebooky se Osmičky nehodí. Asus nás již přesvědčil, že umí vyrobit velmi dobré ultrabooky pro Windows 7. Mezi novinky, kterými své současné kvality snad potvrdí, patří Transformer Book, Taichi, Zenbook Touch a VivoBook.

Asus Transformer Book je notebook s odnímatelným displejem. Ten lze využívat samostatně jako tablet. Úhlopříčka displeje činí 13,3" s rozlišením Full HD a IPS panelem. V tabletu je 128GB SSD a procesor Core, dokovací základna pak přidá 500GB klasický disk, podsvícenou klávesnici a USB 3.0. Současně obsahuje druhou baterii.

CES 2013: čtyři nové notebooky od Asusu
Asus Taichi má oboustranný displej, respektive displej na obou stranách víka. Dvě varianty velikostí (11,6" nebo 13,3") mají shodně Full HD IPS, víko se otevírá klasicky bez konvertibilních kloubů. V zavřeném stavu jde vlastně o tablet, když ale Taichi jen přenášíte, displej je nechráněn. V otevřeném režimu lze používat oba displeje současně, což na jednu stranu nabízí nové možnosti využití, na druhé omezující úhel otevření – pokud mají na oba displeje lidé dobře vidět.

CES 2013: čtyři nové notebooky od Asusu
Asus Zenbook Touch je starý známý a vynikající Zenbook Prime, kterému přibyla dotyková vrstva. Je dostupný v běžné 13,3" variantě a nově i v 15,6" jako model UX500VZ, který má navíc numerický blok kláves a u nějž se lépe zhodnotí Full HD rozlišení. I zde je samozřejmostí IPS. Oba stroje jsou velmi tenké, mají hliníkové tělo a 256GB disk (2× 256 GB u většího).

CES 2013: čtyři nové notebooky od Asusu
Asus VivoBook je nejnovější přírůstek. Bude dostupný ve velikostech od 11,6" po 15,6" a proti výše uvedeným nabídne hlavně nižší cenu.

CES 2013: čtyři nové notebooky od Asusu
Všechny novinky mají Full HD displej, IPS panel a Windows 8, Asus zkrátka bude mít širokou nabídku pro pokročilé uživatele, kteří již nechtějí hloupé TNka s 1366 × 768 px. Teď jen aby se povedl zbytek počítače a může si gratulovat.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.