Hlavní navigace

CES: AcerCloud jako velmi nápadná kopie iCloudu

10. 1. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Předloni Acer kopíroval iTunes, teď se povozí na iCloudu. Na CESu totiž firma oznámila novou službu AcerCloud, která vypadá i funguje jako synchronizační platforma Applu.

Základní myšlenkou je, že se vytvoří hybridní úložiště na lokálních discích a pamětech, které navzájem propojí cloudová služba. Všechna důležitá data proto budou najednou na mobilu, tabletu i počítači a dočasně také na vzdálených serverech.

AcerCloud
Podobné prezentace i funkcí si všimla i zahraniční média, třeba The Verge

Např. součást AcerCloudu PicStream funguje jako Photo Stream v iCloudu. Fotky z mobilu se po dobu 30 dní uloží na webu, odkud je budete moci prohlížet ze všech zařízení. Na PC se pak ukládají zálohy.

AcerCloud Docs funguje opačným směrem. Na PC vytvoříte dokumenty, ale po dobu 30 dnů, co budou vzdáleně uloženy, je můžete prohlížet třeba na tabletu.

Clear.fi Media vám pak dovolí streamovat hudbu a videa z počítače na dalších mobilních zařízeních. Obsah lze místo streamování také uložit, což ušetří data při častější konzumaci téhož (typicky hudba).

Zajímavostí je funkce Always Connect. Přes Wi-Fi můžete v případě potřeby probudit z hibernace nebo spánku vzdálený počítač. To kdybyste si náhodou po cestě vzpomněli, že domácí PC není zapnuté, ale vy byste si chtěli pustit film na mobilu.

AcerCloud se dostane do počítačů Aceru v druhém čtvrtletí 2012. Podporovány budou všechny smartphony a tablety s Androidem, v budoucnu přibudou i další zařízení s Windows.

Zdroj: Acer

Byl pro vás článek přínosný?