Hlavní navigace

Chytré termostaty už Google prodává přímo – přes Play Store

23. 4. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Přes Play Store už Google nabízí chytré telefony, tablety nebo počítače s iOS. Včera v katalogu přibyl produkt, který se od ostatních hodně liší, ale zároveň jej také označujeme jako smart – termostat od společnosti Nest. Tu Google před dvěma měsíci úspěšně pohltil za 3,2 miliardy dolarů.

Termostat je připojený k topné jednotkce, ale také k internetu. Obsahuje software, který podle uživatelských návyků sám navrhuje, jakou teplotu byste v bytě chtěli. Přenastavit jej můžete také pomocí mobilní aplikace. Například v práci skončíte dříve a rádi byste přišli do vyhřátého domova. Chytrou regulací prý dokáže ušetřit až 20 % energie, i proto Google ohlásil širší dostupnost symbolicky na Den Země.

 

Nest je zatím dostupný pouze v USA, Kanadě a Velké Británii. Stojí 249 dolarů. Instalaci může uživatel provést sám, ale Nest má k tomu i síť vyškolených techniků. Firma kromě toho nabízí i chytrý detektor kouře fungující zároveň jako noční orientační světlo. Tento produkt nicméně v Play Storu zatím chybí a také na stránkách Nestu je vyprodaný.

Zdroj: Google

Byl pro vás článek přínosný?