Hlavní navigace

168 hodin: Známe nejlepší tweety, hudbu i vyhledávací trendy roku 2013

22. 12. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Prosinec, bilancování, statistiky. Konec roku je obdobím, kdy si připomínáme, co všechno jsme za posledních 12 měsíců zvládli. Zpátky se podívaly i největší internetové služby.

Jaký byl rok 2013

Facebook odhalil, že největšími životními událostmi byly nové vztahy a jejich upevňování (zásnuby, svatby). Největším tématem byl nový papež František. Jde o globální data, ta regionální pro Česko bohužel chybí. Zcela jistě by se hodně lišila. Ve Francii, Španělsku a Německu byl hlavním tématem fotbal, Singapur žil Formulí 1. Sport přebil ostatní trendy i v Británii, wimbledonské vítězství Andyho Murrayho předčilo na Facebooku i úmrtí Margaret Thatcherové nebo narození prince George.

Na Twitteru se štěbetalo o úmrtích. Nejvíce retweetů mají příspěvky, které oznamovaly, že zemřeli herci Cory Monteith ze seriálu Glee a Paul Walker, kterého určitě znáte z Rychle a zběsile. Ten měl mimochodem roztočený sedmý díl, ale všechny jeho scény ještě nebyly dokončeny. Tvůrci prý proto zvažují, že zbytek odehraje jeho mladší bratr Cody, kterému pak v postprodukci přidělají Paulův obličej.

Píše o tom bulvární Daily Mail, takže musíme zprávu brát s velkou rezervou. Počítačové triky na druhou stranu ani nemusí potřebovat, Když v průběhu natáčení Vrány zemřel Brandon Lee, zbytek dotočili s dvojníkem prostě tak, že hlavní hrdina stál vždy bokem nebo zezadu.

Spotify ukázalo, co lidé letos nejvíce poslouchali. Karel Gott se týdenní dostupností této služby v Česku nestačil do žebříčku zapsat, a proto jej ovládli Macklemore a Ryan Lewis. Patří jim titul nejposlouchanější píseň, umělec, album a nejúspěšnější zpěvák. Mezi ženami vyhrála Rihanna.

Google v aktualizovaném Zeitgeistu odhalil všechny vyhledávací trendy. I do nich se promítly smutné události. Kromě zmíněné smrti Monteitha a Walkera to byl rovněž skon Jamese Galdonfiniho ze seriálu Sopránovi. A samozřejmě úmrtí Nelsona Mandely, spousty lidí během tajfunu na Filipínách nebo bombovém masakru během maratonu v americkém Bostonu. Nejhledanějšími filmy vtipně patřily mužům z oceli (Man of Steel) a železa (Iron Man 3). Top termínem ve spotřební elektronice byl nepřekvapivě iPhone 5S.

Top články na Cnews

Ukončíme to vlastními čísly. Nejčtenějším článkem byl ten, ve kterém jsme vás informovali o vydání bezplatné verze Phohoshopu, Illustratoru nebo Premiere Pro. Ještě tentýž den jsme jej ovšem museli aktualizovat o oficiální stanovisko Adobe, které software zdarma vyložilo jiným způsobem, než jsme si mysleli. A další články v pořadí?

  1. Photoshop, Illustrator nebo Premiere Pro zdarma. Adobe rozdává starší aplikace!
  2. Bonerix: šedý operátor provozovaný Telefónicou má lepší ceny než O2
  3. Test grafiky v Ivy Bridge: Intel HD Graphics 4000
  4. Vypněte programy po spuštění Windows a uvolněte paměť
  5. Překlad je warez. Čeští distributoři mažou soubory ze serveru titulky.com

Přejeme vám hezké Vánoce.

Byl pro vás článek přínosný?