Hlavní navigace

Podívejte se na hromadu (nejen) modulárního příslušenství pro LG G5

22. 2. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

LG u nového highendu G5 zaujalo také možnostmi rozšíření a připojení různých dalších periferií. LG G5 sice postrádají uživatelsky odnímatelná záda, inženýrům se však podařilo zachovat vyměnitelnou baterii a k tomu navíc přibyla hromada příslušenství, které je možné k mobilu díky novému mechanismu připojit.

LG Cam Plus

Nejzajímavěji vypadá připojitelný modul LG Cam plus. Ten se připojí do slotu baterii, díky čemuž navíc prodlouží výdrž o několik dalších hodin. Kapacita doplňkové baterie se uvádí na 1200 mAh. Modul však krom toho přináší i několik doplňkových tlačítek pro pořizování fotek a natáčení videa. Nechybí tlačítka pro spoušť nebo zoom a samotný grip je také designován tak, aby se co nejvíce podobal běžnému gripu foťáku.

Nové příslušenství od LG (MWC 2016)

LG Hi-Fi Plus

Druhým modulárním příslušenství je LG Hi-Fi Plus. Ten mobilu dodává externí DAC převodník, díky čemuž je zařízení schopné poskytnout 32bitový audio výstup. Tento modul v sobě však neskrývá přídavnou baterii a na rozdíl od příslušenství pro fotografy na baterii nepřidá.

LG 360 VR

LG se s G5 také pouští do rozšířené reality. Headset však vypadá relativně kompaktně a lze to poznat i na váze, která nepřesáhla 120 gramů. K mobilu se připojuje pomocí vlastního kabelu a díky tomu zůstává pro LG G5 exkluzivní. Samotný pozorovací zážitek by se měl vyrovnat sledování 130palcové televize ze vzdálenosti dvou metrů.

Nové příslušenství od LG (MWC 2016)

LG 360 Cam

Velký boom na letošním MWC zažívají také 360 stupňové kamery. Svou představil Samsung a také LG. Ta od druhého jmenovaného pracuje se dvěma 13MPx snímači a objektivy s pozorovacím úhlem 200 stupňů. Uvnitř kamerky najdeme ještě baterii o kapacitě 1200 mAh a také 4 GB úložné paměti. Nechybí ani čtečka microSD karet.

Nové příslušenství od LG (MWC 2016)

LG slibuje, že výsledný záznam bude dosahovat 2K rozlišení a dokonce se počítá i s multikanálovým 5.1 zvukem. Nezapomnělo se ani na partnerství s Google Street View a YouTube 360. Díky tomu bude možné zaznamenaný obsah ihned nahrát do příslušných služeb.

LG Rolling Bot

Posledním zajímavým a netradičním příslušenstvím je LG Rolling Bot. Jde o malého robota, který je opatřen 8 MPx kamerkou a LG se dušuje, že nejde jen o drahou hračku. Robota lze použít také jako domácího hlídače. Robot totiž umí fungovat i jako IP kamera, stačí ho jen připojit na domácí Wi-Fi.

Nové příslušenství od LG (MWC 2016)

Společnost LG však zatím ani u jednoho kusu příslušenství neoznámila cenu a tak se špatně předjímá, jestli je čeká úspěch či prodejní propadák. Krom výše představených společnost ještě představila nová sluchátka nebo chytrý ovladač pro ovládání dronů, kterých také rychle přibývá.

Byl pro vás článek přínosný?