Hlavní navigace

Computex 2012: AMD předvedlo koncept tabletu s Trinity z dílen Compalu

6. 6. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Letošní Computex v Taipei se nese především v duchu notebooků, tabletů a jejich vzájemných kombinací s Windows 8. Navrch má především dvojice Microsoft a Intel, přičemž AMD vše pozoruje z povzdálí. Přestože zatím neexistuje zařízení, které by běželo výhradně na Windows 8 a bylo vybaveno procesorem AMD, prototyp na Computexu je k vidění.

Jedná se samozřejmě o tablet s možností připojit jej ke klávesnici a vytvořit z něj takřka běžný notebook. O výrobu tabletu, který je vybaven displejem s úhlopříčkou 11,6“ a standardním rozlišením 1366 × 768 se postaral Compal. O pohon se stará nové APU AMD Trinity, u něhož zatím nejsou známy podrobnější specifikace. Celé zařízení je bez připojené klávesnice tlusté kolem dvou centimetrů a nepředpokládáme, že by se design měl u finálních produktů nějak zvlášť odlišovat.

 

Podle kolegů z Engadget je pohyb ve Windows 8 plynulý bez výrazných záseků. Bohužel se však AMD neodhodlalo k tomu, aby nechalo prototyp osahat přítomné novináře a tak nemůžeme posoudit například výkon a plynulost při přehrávání HD videa nebo hraní her. 

AMD Trinity Tablet AMD Trinity Tablet AMD Trinity Tablet AMD Trinity Tablet AMD Trinity Tablet

Zdroj: Engadget

Byl pro vás článek přínosný?