Hlavní navigace

Cortana je noční můrou bookmakerů. Předpovídá výsledky anglické Premier League

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na loňském mistrovství světa ve fotbale vyhledávač Microsoftu správně odhadl vítěze v 15 z 16 zápasů play-off. S fotbalem ale nepřestává, dokáže totiž předpovídat výsledky toho amerického v NFL i toho tradičního evropského v anglické Premiere League. Pokud máte aktivní Cortanu na mobilu, můžete se jí nově zeptat, kdo podle ní vyhraje.

Cortana na mobilu umí předpovídat výsledky Premiere League
Cortana na mobilu umí předpovídat výsledky Premiere League

Cortana přitom využívá historických i aktuálních objektivních dat (tabulky apod.), k tomu přidává šuškandu ze zpráv a sociálních sítí, to protřepe, zamíchá a podle neznámého vzorce vyplivne tipy. Cortana slyší na dotazy typu:

  • Predict (insert team name) match
  • Who will win the match between (insert team name) and (insert team name)?
  • Will (insert team name) beat (insert team name)?

Pokud Cortanu nemáte, můžete použít webový Bing, který s klíčovými slovy „premier league predictions“ ukáže najednou odhady výsledků příštího kola soutěže. Aktuálně například tipuje, že v městském derby mezi Evertonem a Liverpoolem má Everton 35,8% šanci na vítězství, zatímco „Reds“ 43,7%. V druhém derby věří více Arsenalu (40,9 %) než Tottenhamu (37 %). A pokud by vás zajímal výsledek Čechova Chelsea, tak londýnský klub má 49,3% šanci na výhru, zatímco rivalové z Aston Villy jen 15,7%.

Zdroj: Microsoft

Byl pro vás článek přínosný?