Hlavní navigace

Cortana se málem jmenovala Alyx. Poděkujme úniku informací

18. 6. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

V posledních dnech jsme se dozvěděli několik detailů kolem vzniku nebo nasazení Cortany. Marcus Ash z Microsoftu neutichá a podělil se s fanoušky o další zajímavosti. Tak například před jménem podle postavy z Halo byly probírány jiné varianty. Do čela se katapultovala Alyx, kterou znáte opět z herní série, tentokráte však Half-Life od Valve.

Tip: Polovina uživatelů Cortany nepochází z USA. Microsoft uspíší nástup na další trhy

Sluší se podotknout, že právě Alyx ve své době představovala skoro až revolučního parťáka, jenž měl emoce a v boji nepřekážel. Proč se nicméně neobrátit na domácí veleúspěšnou herní sérii Halo? Navíc Cortana neplatila za jen tak nějakého parťáka, nýbrž měla skutečně osobní vztah s Master Chiefem. Podobně se s vámi má sžít virtuální asistentka ze skutečného světa.

 

Poté, co jméno Cortana uniklo na veřejnost, se Microsoft po velice kladné odezvě rozhodl, že právě to použije. S trochou nadsázky lze říct, že lidé si ho vybrali. V příštím měsíci se asistentka podívá do Velké Británie a Číny, v létě navštíví Kanadu. Microsoft hodlá nástup na neamerické trhy uspíšit. Momentálně pracuje mj. na španělské verzi.

via WinBeta

Byl pro vás článek přínosný?