Hlavní navigace

Cortana z Windows 9 na prvních fotech nijak zvlášť neexhibuje

16. 9. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Z nadcházejících Windows Threshold jsme už viděli nejspíš všechno. Nebo aspoň ty nejdůležitější novinky. Sledujte štítek Windows 9 – právě tak by se operační systém měl nazývat. Stejný zdroj, z něhož už unikla spousta obrázků a videí, teď vyplavil zřejmě vůbec první snímky Cortany. Tolik se netěšte, je vidět, že práce se nachází v začátcích.

Aspoň pokud jde o práce na uživatelském prostředí. To ostatně zatím na všech dosud uniklých fotografiích vypadá výrazně nedokončeně. Od raného sestavení bychom ani nic jiného nečekali. Fota odhalují např. schopnost upozornit uživatele na to, kdy má vyrazit na schůzku. Cortana ve Windows 9 bude umět zhruba to stejné jako její sestra z Windows Phone. Teoreticky by měla mít na chlup stejné dovednosti.

 

Cortaně zřejmě patří druhé nové tlačítko na hlavním panelu, hned vedle symbolu Windows. První nové tlačítko otevírá nabídku s virtuálními plochami. Podle The Verge v podzimní veřejné generálce Windows 9 hlasová asistentka nebude plně funkční. Prostředí pro Cortanu, s nímž budeme pracovat, je věc jedna. Jiná písnička je mozkové centrum – to Microsoft aktualizuje vícekrát měsíčně.

Zdroj: WinFuture.de via The Verge

Byl pro vás článek přínosný?