Hlavní navigace

Deezer zamířil i do USA. Umí tam streamovat hudbu v bezztrátovém FLACu

23. 9. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Deezer byl snad jedinou globální streamingovou službou, která se vyhýbala Spojeným státům. Na přeplněný trh jde až téměř tři roky po vstupu do Česka. Rovnou tam ale nabídne muziku ve vyšší kvalitě, představuje novou službu Deezer Elite.

Deezer představuje novou službu Elite
Deezer představuje novou službu Elite

Hudba v bezplatném režimu je streamována ve ztrátovém formátu MP3 s datovým tokem 128 kb/s. Prémiová služba zvyšuje bitrate na 320 kb/s. A Deezer Elite slibuje nekomprimovanou hudbu ve stejné nebo lepší kvalitě než na CD. Přímo mluví o hloubce 16 bitů, vzorkovací frekvenci 44,1 kHz, datovém toku 1411 kb/s a formátech WAV a FLAC.

Ve WAVu zmíněné parametry odpovídají standardnímu hudebnímu CD, s FLACem lze dosáhnout nižšího datového toku. Deezer ale mluví také o lepší kvalitě, tudíž možná jednou nabídne nebo už nabízí i stereo hudbu s 24 bity a 96 kHz.

 

Deezer má 16 milionů posluchačů a v katalogu 35 milionů skladeb. Elite se dotkne asi 80 % katalogu, tj. 20 milionů skladeb bude v plné kvalitě a jednou tak Deezer převede celou audiotéku. Přehrávání ale zatím není možné na počítači ani mobilech, ale pouze v přístrojích značky Sonos. Firma také slibuje, že Elite brzy uvede i v dalších zemích.

V USA činí standardní měsíční paušál 19,99 dolaru, zaváděcí cena bude 14,99 dolaru. Kdo si službu zaplatí na celý rok dopředu, vyjde ho jen na 9,99 dolaru měsíčně.

Zdroj: Deezer

Byl pro vás článek přínosný?