Hlavní navigace

Dell přichází s Inspironem 15R, má Full HD displej a Radeon HD 7730M

4. 5. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Ani Dell nezůstává pozadu a uvádí na trh svůj první model s procesory třetí generace Ivy Bridge. Prvním modelem s novým procesorem se stal Dell Inspiron 15R ve speciální edici, který se nyní prodává v Singapuru.

Novinka míří především mezi domácí uživatele, kteří chtějí výkonnou multimediální stanici. Mezi výbavou nechybí procesor architektury Ivy Bridge Intel Core i7-3612QM se čtyřmi jádry a diskrétní grafická karta AMD Radeon HD 7730M s 2GB grafické paměti. Display notebooku jistě potěší, výrobce místo klasického rozlišení 1366 × 768 pixelů zvolil rovnou panel s rozlišením 1920 × 1080 bodů. Operační paměti RAM také bude dostatek, k dispozici bude 8GB typu DDR3 s frekvencí 1600MHz. V základu pak nalezneme 1TB plotnový disk pro ukládání dat a jako volitelné příslušenství je možné zvolit mSATA SSD disk s kapacitou 32 GB, který pak bude sloužit k rychlejšímu běhu systému.

Dell Inspiron 15R Special Edition

Jelikož jde o stroj zaměřený především na multimédia, v základu nalezneme dva stereo reproduktory značky Skullcandy o výkonu 2× 2 W. Ve víku nalezneme 1MPx webkameru. Konektorová výbava je zde nadprůměrná: čtyři porty USB ve verzi 3.0, gigabitová síťová karta, HDMI, analogový výstup VGA a čtečka paměťových karet. O bezdrátovou komunikaci se světem se postará Wi-Fi, Bluetooth 4.0 a Intel Wireless Display, sloužící pro bezdrátový přenos videa.

Šasi notebooku je vyvedeno ve stříbrné industriální barvě. Víko je pak vyrobeno z hliníku a pokryto hrubší texturou, což by mělo potlačit případné šmouhy a otisky prstů. Základna notebooku je z plastu, ale bylo použito stejné textury, jako na víku. Klávesnice je typu chiclet s možností volitelného podstvícení klávesnice. Tloušťka notebooku se pohybuje mezi 3 – 3,4 cm a hmotnost je 2,72 kg.

 

Cena notebooku začíná docela vysoko na 1290 amerických dolarech. Později bude možné objednat i standardní edici Inspironu s Ivy Bridge, který se bude prodávat za nižší cenu, ovšem čekejte kompromis. Dostupnost v ČR není známá.

Zdroj: Laptoping.com

Byl pro vás článek přínosný?