Hlavní navigace

Dlaždicový VLC media player již má funkční zvukový výstup. Blíží se finiš?

19. 11. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zřejmě se ptáte, kde vězí slibovaný VLC media player pro Windows 8. Sběr financí na vývoj proběhl prostřednictvím služby Kickstarter loni na podzim a na konci roku vývojáři obdrželi od uživatelů slušný balík. Zavázali se proto k i bonusům, k nimž patří především edice přehrávače pro Windows Phone. Jenže vývoj je podstatně pomalejší, než se předpokládalo. Původně jsme měli dotykovou edici VLC media playeru spatřit v dubnu. Teď je listopad a program stále není na dohled. Nebo je?

Tip: Podívejte se na VLC media player pro Windows 8. Byly uvolněny první obrázky

Autoři bohužel nepatří k nejkomunikativnějším. V červnu na blogu oznámili, že projekt nabral zpoždění, ale to jsme si domysleli sami. Snažili jsme se před nedávnem zjistit dodatečné informace, ale v tom jsme bohužel neuspěli. Zpráva na Twitteru ale prozrazuje, že autoři konečně zprovoznili zvukový výstup. Do té doby aplikace sice prošla certifikačním procesem Windows Store, ale bez aktivního zvuku.

 

Tím si autoři potvrdili, že aspoň zbytek aplikace je připravený. Pokud ale dali dohromady podporu pro audio, je projekt cílové pásce zřejmě velice blízko. Současně vývojáři aspoň potvrdili, že pracují také na VLC media playeru pro Windows Phone. Pokud používáte tablet s Windows RT, budete souhlasit, že schopný přehrávač je potřeba jako sůl. Snad nás VLC media player nezklame.

via WinBeta

Byl pro vás článek přínosný?