Hlavní navigace

Dva displeje se blíží. Smartphone YotaPhone 2 bude představen 3. prosince

18. 11. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Počátkem tohoto roku byl na veletrhu Mobile World Congress představen prototyp chytrého telefonu YotaPhone 2. Připomeňme, že první generace tohoto specifického zařízení spatřila světlo světa na konci roku 2012, o několik měsíců později pak byl YotaPhone oceňován jako jeden z nejzajímavajších kousků výstavy CES 2013.

Typickým rysem tohoto telefonu jsou dva displeje, z nichž je u jednoho použit elektronický inkoust místo klasického LCD. Druhá generace má přinést zcela nový zaoblenější design a podle čerstvých informací bude zřejmě představena 3. prosince v Londýně. Podle obrázku, jenž byl prezentován na oficiálním Twitter účtu YotaPhone, se vzhled zařízení od prvního oznámení zásadně nezměnil.

 

Čekáme tedy především technické inovace, protože předchozí generace z hlediska parametrů míří do pomyslného důchodu. YotaPhone 2 bude disponovat 5″ displejem SAMOLED s rozlišením 1920 × 1080 bodů a 4,7″ E-Ink displejem s 960 × 540 body. O výkon se postará 2,3GHz čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 800, kterému budou sekundovat dva gigabajty operační paměti.

Pro aplikace a data má být k dispozici 32 GB interního úložiště, k pořizování fotek bude připraven 8Mpx fotoaparát na zadní a 2Mpx na přední straně. Vše bude držet při životě akumulátor s kapacitou 2550 mAh. Zbývá dodat, že výrobce se obrátí na Android 4.4. Je ale možné, že společnost nakonec přijde s rychlejším procesorem a celkově lepšími parametry.

Zdroje: 4PDA | Geeky Gadgets | Android Central | Twitter | Android and Me

Byl pro vás článek přínosný?