Hlavní navigace

EKWB představuje novou vlajkovou loď. Jmenuje se Supremacy EVO

27. 8. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

EK Water Blocks je přední výrobce komponent vodního chlazení. Vodní bloky od této slovinské společnosti patří mezi ty nejlepší na trhu. Nový model označený jako EK-Supremacy EVO nahrazuje starší generaci tohoto bloku, který byl na trh uveden před dvěma lety.

Už z označení je jasné, že se nejedená o úplně nový model, ale spíše o modernizaci stávajícího Supremacy. Největší inovací proti starší verzi je nová konstrukce vrchního krytu. Jeho součástí je vyjímatelná tryska, která zlepšuje proudění chladicí kapaliny a tím zlepšuje i celkový výkon bloku. Restriktivita je bohužel o něco vyšší, stále se však pohybuje v rozumných mezích.

Základna je pochopitelně vyrobena z mědi. Vyfrézované mikrokanálky slouží k lepšímu přenosu tepla do vody. Můžete si zvolit, zda chcete mít základnu poniklovanou či nikoliv. Vrchní kryt je nabízen v několika různých variantách. Může být vyroben z mědi, acetalu nebo z plexi.

 

Závity na fitinky mají standardní rozměr G 1/4". Blok je kompatibilní se všemi dnešními sockety – Intel LGA 775, 1150, 1155, 1156, 1366, 2011 a AMD AM2(+), AM3(+), FM1, FM2(+). V balení najdete kromě instalačního materiálu také teplovodivou pastu.

EK-Supremacy EVO si můžete objednat z oficiálního e-shopu výrobce. Cena se pohybuje v závislosti na provedení od 62,95 € (1750 Kč) až do 109,95 € (3050 Kč).

Zdroje: EKWB, Hardwaremax

Byl pro vás článek přínosný?