Hlavní navigace

Film o Jobsovi nakonec natočí Universal. Hlavní role se možná ujme Fassbender

27. 11. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Biografický snímek o Stevu Jobsovi má neustálé problémy s realizací. Studio Sony v roce 2011 koupilo práva ke knize od Waltera Isaacsona. V květnu 2012 studio pověřilo Aarona Sorkina, aby zadaptoval scénář.

Sorkin o půl roku později prozradil, že se nebude striktně držet šablony Isaacsonovy knihy, ale vypíchne z ní pouze tři události. Ty by se v půlhodinové stopáži měly soustředit na to, co se odehrávalo před prezentacemi, ve kterých Jobs uvedl původní Macintosh (1984), NeXT (1988) a iPod (2001). Zajímavostí je, že prý příběh poběží v reálném čase, půlhodina na plátně se bude rovnat 30 minutám ve filmu.

 

Sony ale nakonec film nenatočí, práva nakonec převzali producenti Universalu. Kdy a s kým sebude točit, také ještě není jisté. Režisérské křeslo po původně plánovaném Davidu Fincherovi převzal oscarový Danny Boyle. V souvislosti s představitelem hlavní role se šuškalo o Leonardu di Capriovi, Christianu Baleovi a nově je prý hlavním adeptem Michael Fassbender. Jeho parťáka Wozniaka si údajně zahraje Seth Rogen.

Zdroj: Hollywood Reporter

Byl pro vás článek přínosný?