Hlavní navigace

Fotky od Googlu vám umožní odstranit ze zařízení již zazálohované snímky

18. 11. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Používáte Android a zálohujete fotografie do cloudu od Googlu? Pak se vám bude hodit vylepšení nástroje Fotky Google. Nová funkce vám umožní promazat úložiště v zařízení. Odstraněny budou jen již zazálohované snímky, takže o své fotky nepřijdete. Nemusíte ani přemýšlet, které jste již zálohovali a které nikoli. Tento proces nicméně není vždy automatický, jděte do Nastavení a klepněte na Uvolnit místo v zařízení. Uvidíte, kolik místa akcí získáte.

Vymažte ze zařízení již zálohované snímky
Vymažte ze zařízení již zálohované snímky

Služba vás v některých případech může sama vyzvat k vyčištění úložiště zařízení, týká se však pouze jedinců, kteří zálohují snímky v původní kvalitě. Výzva se objeví, pokud se budete blížit vyčerpání kapacity lokálního úložiště. Dále Google ve Fotkách pro Android opravil chybu, jež neumožňovala mazat snímky na paměťové kartě. Smazané položky se tak již nebudou objevovat v přehledu všech snímků.

Google si nachystal i jednu novinku, kterou zpřístupnil na webu. Pokud jste zálohovali fotky v původní kvalitě, ale usoudili jste, že je to zbytečné a nemáte na to v Google Drivu prostor, můžete jejich kvalitu snížit, aby odpovídala pravidlům pro snímky, které se do dostupné kapacity úložiště nepočítají. Ale pozor, kvalitu následně nelze zázračně znovu zvýšit, je to jednosměrná cesta.

 

Zdroj: +John Elstone via Neowin

Byl pro vás článek přínosný?