Hlavní navigace

Gelid Slim Silence i-Plus: trpaslík pro mikroprocesory Intel

14. 4. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nejnovější z hráčů na trhu chladičů, Gelid Solutions, právě představil jeden zajimavý drobek pro mikroprocesory Intel v paticích LGA 775, 1155 a 1156. Nese název Slim Silence i-Plus a vhodný je díky své malé výšce pod 3 cm zejména pro Mini-ITX skříně či jiné barbone sestavy, HTPC a také 1U servery.

Nízký chladič Gelid Solutions Slim Silence i-Plus

Výrobce sídlící v Hong-Kongu se jasně inspiroval chladiči používanými dlouhá léta na grafických kartách – pasivními bloky s ventilátorem zasazeným doprostřed, odkud žene vzduch do stran skrz žebra.

Moderní technologie se však ani tomuto produktu nevyhnuly a tak z měděné základny vybíhá jedna drobná heatpipe procházející středem chladiče. Prochází však opravdu těsně nad základnou, bylo by tedy zajímavé se podívat na chladicí výkon i bez ní, velký rozdíl by to pravděpodobně nebyl.

 Nízký chladič Gelid Solutions Slim Silence i-Plus

I s rozměry pouze 95 × 93,5 × 28 mm dle výrobce uchladí čipy s příkonem až 82 W, a to zejména díky 75mm ventilátoru o výšce 15 mm. Jeho lopatky rotují rychlostí 1200–2600 ot./min. při hluku 15–27,8 dBA. Maximální průtok vzduchu dosahuje 25,8 kubických stop za minutu, statický tlak 16,5 Pa. Chladič vážící lehce přes čtvrt kilogramu se uchycuje šroubky a tvrdými pružinami. Dle výrobce je již dostupný na trhu.

 Nízký chladič Gelid Solutions Slim Silence i-Plus

Zdroj: TZ Gelid Solutions

Byl pro vás článek přínosný?