Hlavní navigace

Google Drive se blíží, údajně s 5 GB místa zdarma!

30. 3. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Předevčírem jsme se na našem webu zabývali spíše datem představení dlouho očekávané služby Drive, dnes je brzký showtime takřka jistou záležitostí a zabýváme se spíše parametry.

Magazín Talk Android přišel s informací nanejvýš pozitivní: chystaná cloudová služba by měla nabídnout 5 GB místa zdarma, další množství pak půjde snadno kdykoliv přikoupit.

Google Drive

Nabídka to přitom není až tak zlá: Dropbox v základu nabízí 2 GB prostoru, další navýšení je možné si zakoupit či odpracovat sociálními aktivitami (lákání přátel atd.). Nezapomínejme ani na Microsoft SkyDrive, jenž v základu nabídne těžkotonážních 25 GB k užívání zdarma. Způsobem fungování se pochopitelně jedná o klon Dropboxu/SkyDrive a dalších služeb, zde má ale Google silný trumf v podobě rozsáhlého portfolia dalších služeb, které může efektivně spojit s novým Drivem.

Nabízí se ukládání herních pozic přímo do cloudu a jejich následná synchronizace do dalších zařízení, budete moci hrát buď na tabletu/mobilu se vždy stejnou pozicí. Skoro jistá je existence aplikace pro Android, která se do Play dostane zřejmě ihned v den představení služby. Google Drive je stále ještě plný překvapení, proto trpělivě čekejme na další uniklé střípky. 

Zdroj: Talk Android (via The Next Web)

Byl pro vás článek přínosný?