Hlavní navigace

Google Maps pro mobily dostanou nového průvodce. Najdou zajímavá místa v okolí

24. 7. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jste na cizím místě a hledáte, kam ráno zajít na snídani a aby to bylo jen 10 minut pěšky? S tím už brzy poradí Google Maps pro Android a iOS. Firma chystá aktualizaci, jež přinese přepracovaného průvodce okolím. Zatím pouze najde zájmové body, nově budete moci výsledky lépe filtrovat.

Na úvodní obrazovce přibyla ikonka s počasím a teplotou. Pod ní pak první menu s nastavením, jak daleko od vás má Google podniky vyhledávat: 5, 10 a 15 minut pěšky nebo 10 a 20 minut autem. V druhé nabídce si zase zvolíte denní dobu, jestli chcete najít zajímavé podniky ráno, v poledne, večer nebo v noci. Večer vám proto určitě nedoporučí bufet se snídaní, ráno zase disko klub.

Vše je propojeno s databází podniků, takže si o místě budeme moci přečíst další detaily včetně recenzí. Nabízí se i propojení s G+, aby mohl Google doporučit místa, kde už byli spokojení vaši kamarádi, o tom ale firma ve svém oznamovacím blogpostu nemluví. Zato říká, že čím více budete aplikaci a sledování polohy používat, tím se budou výsledky zlepšovat.

 

Zdroj: Google

Byl pro vás článek přínosný?