Hlavní navigace

Google na Slovensku vyfotil pro Street View více měst, než původně chtěl

13. 6. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jak už z naší zprávy víte, slovenské etapa Street View začala 11. dubna a Google chtěl pokrýt 19 největších měst. Po téměř dvou letech dohadování a vyřizování úředních záležitostí auta se speciálními panoramatickými fotoaparáty vyrazila do ulic.

Prý díky zájmu uživatelů, samospráv, dobrému počasí i dopravním podmínkám nakonec Google nafotil více míst, než bylo v plánu. Na mapy se tak mají dostat další města i vesnice, zajímavé přírodní lokality, lázně a okolí vodních nádrží. Auta prý na Slovensku najezdila více kilometrů, než je délka rovníku (přibližně 40 000 km).

Google Street View Slovensko
Snímky zatím na mapách nejsou, Google je bude ještě pár měsíců zpracovávat. Přesně datum neznáme

Velmi nás motivoval zájem obyvatel měst a zástupců samospráv. Ve spojení s příznivými povětrnostními i dopravními podmínkami je výsledek sběru fotodokumentace nad všechna očekávání. Téměř ve všech Slovenská městech se totiž autům podařilo zachytit alespoň hlavní ulici či centrum, což je z hlediska informační hodnoty pro turisty klíčové,“ říká Janka Zichová, PR manažerka českého a slovenského Googlu a dodává: „Slovensko a jeho kulturní, historické i přírodní bohatství tak za pár měsíců budou moci objevit potenciální turisté z celého světa.

 

 

Původně plánovaná města: Banská Bystrica, Bardejov, Bratislava, Humenne, Komárno, Košice, Levice, Liptovský Mikuláš, Martin, Nitra, Nové Zámky, Poprad, Prešov, Prievidza, Rimavská Sobota, Spišská Nová Ves, Trenčín, Trnava a Žilina.

Dodatečná místa: Sereď, Partizánske, Bánovce nad Bebravou, Zvolen, Kysucké Nové Mesto, Čadca, Stará Ľubovňa, Svidník a Snina. 

Přírodní památky: Tatranský národný park, Pieninský národný park, Národní park Slovenský kras, Zemplínska Šírava, Domaša, Liptovská Mara, Gabčíkovo, Piešťany, Bardejovské kúpeľe, Rajecké a Trenčianské Teplice.

Nejseverněji položené místo, kam Street View auta zavítala je Oravská Polhora, tím nejjižnějším jsou Patince, nejvýchodnějším Nová Sedlica a nejzápadnějším Devínská Nová Ves. I když sběr fotodokumentace na Slovensku není definitivně uzavřen, v rámci letošních jízd byly nafocené všechny důležité města a lokality, kterými se Slovensko může v rámci turistického ruchu pochlubit,“ dodává v tiskové zprávě Google.

My jen dodáme, že seznam zde uvedených míst není úplný. Kde se auta nacházejí, můžete najít zde.

Byl pro vás článek přínosný?