Hlavní navigace

Google naděluje hry: zahrajte si ve Chromu Bejeweled a další

21. 12. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Ježíšek naděluje. Jen se ve skutečnosti jmenuje Google a do katalogu doplňků a aplikací pro svůj prohlížeč nám nadělil jednu z nejznámějších herních hříček. Kdybych Bejeweled nenazval legendární hrou, nejspíš by nejeden hráč cítil nutkání po mně něčím hodit. Nutno podotknout, her z této série existuje několik (minimálně na osobních počítačích ano) a stále se prodávají za poměrně dost vysoké ceny. Digitální kopie třetího dílu zprostředkovaná přímo výrobcem (Popcap Games) vás vyjde na dvacet dolarů.

Proto je naprosto úžasné, že Google vyjednal distribuci zdarma. Stačí vám jen prohlížeč Chrome, nic dalšího si do počítače instalovat nemusíte. Hra s více než desetiletou historií nyní přichází předělaná do technologií fungujících uvnitř webového prohlížeče. Dalo by se říct, že zejména HTML5 slaví svůj velký den. Po předělávce Bejeweled může ihned sáhnout všech 200 milionů uživatelů Chromu, stačí navštívit Internetový obchod Chrome.

Technicky vzato vám ale nic nebrání zahrát si hru v jiných prohlížečích, třeba ve Firefoxu funguje také dobře. Stačí si překopírovat odkaz z adresního řádku, když se Bejeweled načte. Vzpomínáte na Angry Birds? I ty jsme si zahráli v libovolném moderním prohlížeči. Naštvaní ptáci ovšem na Vánoce dostali do vínku pár extra úrovní, takže je neváhejte vyzkoušet. A radostných zpráv není konec, v prohlížeči si zahrajete také překrásné RPG Bastion. To zde ale nedohrajete celé, dokud si nezaplatíte za zpřístupnění zbytku úrovní.

Kompletně bezplatných her ale v katalogu najdete více, například můžete v Cargo Bridge stavět mosty pro Santu, zalétat si ve snových prostředích ve Sleepy Jack nebo si zahrát MMORPG Pocket Legends. Některé hry vděčí hodně technologii Native Client, jež umožňuje interně spustit kód, kterému prohlížeče běžně nerozumí.

Zdroj: Google Chrome Blog

Byl pro vás článek přínosný?