Hlavní navigace

Google opět mění algoritmus vyhledávače, aby odstranil weby se spamem

26. 4. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Internetový hegemon startuje nové tažení proti tvůrcům podvodných stránek a takzvaným webům MFA (Made for AdSense), jejichž účelem je pouze dostat se ve výsledcích nahoru, aby na ně lidé klikali a generovali příjmy z reklamy. S tímto už Google bojuje několik let, v poslední době přinesl dva významné updaty vyhledávacího enginu, které měly se spamem zamést.

Teď se chystá další. Google samozřejmě nepopisuje, k jakým změnám přesně dojde, neboť by tím pouze odhalil trumfy oněm webmasterům, kteří zneužívají slabin vyhledávačů (tzv. black hat SEO). Firma z Mountain View jen tradičně uvádí, že se dále zaměří na tapetování klíčovými slovypodvodné odkazy, které jinak nemají s kontextem stránek nic společného.

Google webmasterům nadále doporučuje praktiky white hat SEO, které pomáhají čtenářům i vyhledávačům. Stačí dobře popsané prvky na stránce, klíčová slova, optimalizace rychlosti načítání a další tipy, které vám poradí každý SEO konzultant. Zkrátka znovu bude podstatnější obsah před formou a kvalita před kvantitou.

V příštích dnech má Google vydat upravený engine ve všech zemích najednou. Změny PageRanku se dotknou 3,1 % stránek v angličtině, podobné to bude i u dalších velkých jazyků. A například u polštiny Google uvádí až 5 % změněných výsledků.

 

Zdroj: Google

Byl pro vás článek přínosný?