Hlavní navigace

Google přestal zasílat prototypy, netbooky s Chrome OS už za tři měsíce!

15. 3. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pamatujete si ještě na prototypy netbooků s operačním systémem od Googlu? Google Cr-48 s Chrome OS byl nabízen americkým zájemcům k vyzkoušení, nyní jej Google nabízet přestal a jeho viceprezident se na Twitteru zároveň vyjádřil, že hotové produkty s Chrome OS budou na trhu kolem půlky letošního roku.

Tehdejší novinka byla 12" notebook, který nebyl nijak extravagantní, ale měl předvést možnosti a podobu testovací verze Chrome OS. Za zmínku stojí fakt, že Cr-48 neměl žádný pevný disk, jen flashovou paměť, chyběly mu klávesy F1-F12 a místo nich měl řadu funkčních kláves a jeho výdrž s nejmenovaným ULV procesorem od Intelu stoupala přes 8 h. Trochu podivně vypadá jen to, že ač Google svůj prototyp nabízí už dlouho, nikde se neobjevila žádná viditělnější uniklá recenze.

 

Původně měl Google rozeslat 60 000 notebooků, ale první várka nestačila a byly připraveny vlastně ještě dvě další. Na otázku o další Chromový minibook bylo na Twitteru odpovězeno, jak vidíte na obrázku. Sundar Pichai je viceprezident pro produktový management, můžeme se tedy legitimně domnívat, že jeho prohlášení, že finální netbooky dostupné veřejnosti, budou na trhu už kolem poloviny letoška, to znamená za tři-čtyři měsíce. Hovoří se o výrobcích jako HP, Acer a dokonce i z tabletů známý Archos.

Zdroj: Netbooknews.com

Byl pro vás článek přínosný?