Hlavní navigace

Google Reader je pryč více než rok. Feedly ho už předběhlo o kilometry

22. 8. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nezdá se to, ale je to už více než rok, co skončil Google Reader, do té doby populární čtečka kanálů RSS. Výročí ukončení služby proběhlo 1. července. Jenže konec jedné služby pořádně nakopl službu jinou. Místo v srdcích uživatelů zřejmě ponejvíce zaplnilo Feedly. Je to už rok, co se autoři rozhodli vytvořit placenou edici s funkcemi navíc.

Tip: Feedly jako snaživý duchovní nástupce čtečky Google Reader

Přitom ještě před více rokem Feedly dokonce ani nefungovalo jako klasická webová aplikace. Proměna to ale byla krásná, dnes čtečka funguje naprosto skvěle i bez doplňku pro prohlížeče a autoři doplňují funkce podle toho, co si uživatelé přejí.

Nezbývá než poděkovat autorům za to, jak skvělou službou se jim podařilo navázat na Google Reader. Feedly ho dávno překonalo. Autoři nedlouho po narozeninách platícím uživatelům poděkovali a při té příležitosti se pochlubili pár čísly. Variantu Pro si předplácí 35 000 uživatelů. Z celkové uživatelské základy jde o malé procento.

 

Víme, že by jich celkem mělo být minimálně kolem 12 milionů. Feedly denně zprostředkovává obsah ze 40 milionů zdrojů. Díky otevřenému API se s ním naučilo spolupracovat přes 200 aplikací třetích stran. Přemýšleli jste nad tím, kolik lidí takovou čtečku obsluhuje? Tým se v posledním roce zvětšil, takže se teď skládá ze čtrnácti jedinců.

Před nějakými dvěma týdny autoři představili doplněk Feedly Mini pro Chrome. Předplatitelé dostali příležitost jej přednostně vyzkoušet. Je fajn, neboť na každém webu schová nabídku pro sdílení nebo snadné přidání stránky do čtečky.

Feedly Pro je na světě rok, autoři tímto děkují předplatitelům
Feedly Pro je na světě rok, autoři tímto děkují předplatitelům

Byl pro vás článek přínosný?