Hlavní navigace

Grid 10: tablet s vysokou inteligencí

17. 8. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Tablet Grid 10 bude mít vlastní operační systém GridOS založený na Androidu, 10palcový displej, slot na microSD karty a uživatelské rozhraní, které se výrazně odlišuje od jiných tabletů na trhu.

Za tabletem Grid stojí společnost Fusion Garage. Se svým prvním tabletem nazvaným Joo-Joo zatím tato firma neuspěla, Grid 10 však má všechno změnit. Výrobce slibuje unikátní operační systém GridOS postavený na Androidu, který umožní "bezešvé" sdílení veškerých dat mezi telefonem a tabletem.

Grafický výkon stroje má na starosti Nvidia Tegra 2. Dotykový kapacitní TFT LCD displej má  rozlišení 1366 × 768 pixelů. Kamera (s rozlišením 1,3 Mpx) je umístěna vepředu pro videohovory. Oproti iPadu má Grid hned dva reproduktory o výkonu 2 × 0,5 W. Spojení se světem obstará Wi-Fi (verze bez 3G) a HSDPA nebo GSM modul (u 3G modelu). Pro propojení například s bezdrátovými sluchátky je Grid 10 vybaven technologií Bluetooth 2.1 + EDR.

Tablet Grid 10 zaujme především neobvyklým uživatelským rozhraním, které skutečně připomíná mřížku (grid).  Základní obrazovkou jde pohybovat tažením prstu podobně, jako když si prohlížíte zvětšenou fotku, která se na displej nevejde. Základní obrazovka je tedy jakoby nekonečná.Grid 10Fusion Garage mluví při popisu tabletu o inteligentním předvídání nebo využití sémantického webu. Poloha, naklonění, čas, zvyky ostatních uživatelů či obvyklá slovní spojení či webové vazby - to vše může chytrý operační systém vzít v úvahu, když se rozhoduje, co po něm uživatel chce a jak mu cestu k hledané funkci co nejvíce usnadnit. Pochopitelně se nejedná o žádnou novinku, a o podobné inteligentní funkce se snaží velká část systémů na trhu. Bude zajímavé sledovat, zda v této oblasti bude GridOS znamenat kvalitativní posun.Grid 10Firma chce tablet Grid 10 rozdat všem dosavadním majitelům tabletu Joo-Joo zdarma. Ke koupi pak bude Grid 10 od poloviny září za 499 dolarů (Wi-Fi verze) a za 599 dolarů (3G + Wi-Fi  verze). To znamená zhruba 8 500 Kč za Wi-Fi verzi, respektive 10 200 Kč za 3G + Wi-Fi.

Zdroj: notebookcheck.net

Byl pro vás článek přínosný?