Hlavní navigace

Hledáte hybrid mezi chytrými a analogovými hodinkami? Zkuste Juxt od Titanu a HP

21. 1. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Chytré hodinky se stávají stále běžnější součástí našich zápěstí. Málokdo ale měl šanci spatřit chytré hodinky, na kterých se aktivně podílela společnost Hewlett-Packard. Ta přitom své první chytré hodinky vydala už v roce 2014. Bylo to v rámci projektu Engineered by HP, jehož myšlenkou je skloubení tradičních hodinek se základní elektronikou a funkcemi, které HP dokáže nabídnout.

V rámci stejného programu vznikly i právě odhalené chytré hodinky Juxt, za kterými stojí indická společnost Titan. Na první pohled ani není poznat, že by hodinky měly mít jakékoliv zvláštní funkce. Až při pečlivějším pohledu zaznamenáte malý černobílý displej, který vás bude informovat o nových notifikacích ze smartphonu.

 

K tomu jsou připojené pomocí Bluetooth a aplikace, jež je k dispozici pro všechny smartphony s Androidem či iOS. Kromě notifikací hodinky zvládají také základní monitorování vašeho pohybu.

Juxt se tak jeví jako ideální volba pro uživatele, kteří nejsou o chytrých hodinkách úplně přesvědčeni a hledají hybrid mezi chytrými a analogovými hodinkami. Jestli vás však na chytrých hodinkách primárně rozčiluje časté nabíjení, Juxt vás asi příliš nepřesvědčí. Výrobce totiž deklaruje výdrž okolo jednoho týdne a to zvládnou i třeba takové Pebble, jež toho zvládají mnohem více.

Hodinky budou k dispozici ve třech barevných variantách a všechny odolají ponoření až do padesáti metrové hloubky. Cena se bude pohybovat mezi 235 dolary (zhruba 6 tisíc korun) až 295 dolary (zhruba sedm a půl tisíce korun). Titan se však chce primárně zaměřit na svůj domácí indický trh a zatím netušíme, jestli budou oficiálně k sehnání i v Evropě. Je ovšem pravděpodobné, že podobných modelů bude postupem času přibývat.

Zdroj: Titan

Byl pro vás článek přínosný?