Hlavní navigace

Hliníková kráska Cooltek UMX1 v nové plus verzi. Špičková mini-ITX skříň z Německa

15. 12. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Společnost Cooltek představila skříň UMX1 Plus, což je vylepšená verze původního modelu UMX1. Změny se týkají zejména vnitřního uspořádání, přičemž tou největší novinkou je možnost osazení napájecího zdroje plné ATX velikosti. Umisťuje se rovnou za přední panel.

Skříň je určena pro základní desky formátu mini-ITX, přičemž je možné osadit i dvouslotové grafické karty do délky 270 mm. Chladič procesoru má výškový limit 130 mm. Z hlediska disků je nachystána jedna 3,5palcová a dvě 2,5palcové pozice.      

Skříň má už od pohledu velice pevnou konstrukci s rozměry 160 × 300 × 345 mm. Upoutá především spojitý obvodový rám, který je vytvořen z 2mm tlustého a oku lahodícího broušeného hliníku. Celková váha UMX 1 Plus je 3,2 kg.

 

Chlazení má na starosti 120mm ventilátor na stropu skříně (součást balení) a volitelný 80mm na zadním panelu. Oba vzduch vyfukují, přičemž vstup je řešen jen pasivně z perforací ve spodní části (obsahují odnímatelné prachové filtry). Díky speciální konstrukci skříně, která má dno vnitřního prostoru značně zvednuté (4 cm), by to však neměl být problém.

 

Skříň UMX1 Plus bude dostupná ve dvou barevných provedeních (černá a stříbrná) a ve verzi s bočním okénkem i bez něho. Cooltek doporučenou cenu neodhalil, avšak některé zahraniční e-shopy ji už začaly nabízet ve velkém cenovém rozpětí 76 až 130 dolarů, což je 2000 až 3500 korun s DPH.

Zdroj: TechPowerUp, Cooltek

Byl pro vás článek přínosný?