Hlavní navigace

Hodinky Elephone W2: „A pak že starého psa novým kouskům nenaučíte…“

20. 1. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jak vyrobit hodinky, které v sobě mají chytré funkce, ale zároveň vydrží nabité několik měsíců? Hongkongský výrobce představil hodinky W2 s klasickým mechanickým strojkem, který ale doplňuje jednoduchá elektronika pro spojení s mobilem.

Elephone W2

Elephone W2 se tak chovají jako ostatní fitness náramky – obsahují v sobě akcelerometr pro měření pohybu a kvality spánku, Bluetooth pro synchronizaci s mobilem a vibrační motorek, který upozorní na příchozí hovor nebo vás ráno probudí. V ciferníku jsou pak ještě diody signalizující, jestli vibruje hovor, nebo budík, případně kolik z denního pohybového plánu jste již splnili.

Elephone W2Elephone W2

Přes Bluetooth je možné hodinky využít i jako vzdálenou spoušť foťáku v mobilu. Hodinky se nenabíjejí, pouze jednou za tři měsíce budete muset vyměnit knoflíkovou baterku formátu CR2032. Podsvícení chybí, ale samotné ručičky v noci fosforeskují.

Elephone W2

Hodinky jsou vyrobeny z nerezové oceli a ciferník chrání safírové sklíčko. Jsou vodotěsné (do 3 ATM). Elephone W2 mají průměr 42 mm a jsou 11 mm tenké. Jako strojek je využita švýcarská Ronda 762. Prodávat se budou ve zlaté a stříbrné barvě, v obou případech s koženým řemínkem. Jen cenu zatím neznáme. Elephone chce hodinky dostat na trh ještě v lednu, takže ji oznámí co nejdříve.

 

Zdroj: Elephone

Byl pro vás článek přínosný?