Hlavní navigace

HP svým zákazníkům zaplatí upgrade na Windows 8. Ale nikoli v ČR (oživeno)

28. 8. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Oživeno:

Jak se zdá, Acer hodlá zákazníkům u svých ultrabooků Acer Aspire S3, Acer Aspire S5, Acer Aspire M3 a Acer Aspire M5 také vracet peníze za upgrade z Windows 7 na Windows 8. A co je nejlepší? Akce platí také pro Českou republiku. Firma navíc hodlá poskytnout ovladače pro své počítače, které bude možné upgradovat.

Původní zpráva:

Nadpis by mohl svádět k tomu, že snad všichni zákazníci dostanou upgrade zdarma. To ale není pravda, HP chce refundovat pouze ty jedince, kteří si nový počítač koupili mezi 2. červnem 2012 a 31. lednem 2013. Ano, jde o speciální akci, kdy Microsoft umožňuje přejít na Windows 8 za 14,99 eura. Tímto chce tradičně podpořit prodeje počítačů, jinak by lidé mohli vyčkávat na podzim, až vyjdou Windows 8. Až tehdy by si koupili nový stroj s Osmičkami, jenže do té doby by prodeje výrazně zpomaliy.

Microsoft proto od 2. června nabízí možnost si za pár korun upgrade dodatečně dokoupit. Dalo se ale čekat, že si někteří budou hrát na hrdiny – a HP se tímto dostalo do vedení. Největší výrobce počítačů na světě nabídne svým zákazníkům refundaci ceny upgradu. Vy tak za něj ve výsledku nedáte nic. Bohužel, tato akce platí pouze pro Spojené státy a Kanadu. HP prohlašuje, že se vztahuje na počítače s Windows 7, které si koupíte nejpozději 2. února 2013. K nim se nepočítá řada HP Mini.

 

Minimálně ve Spojených státech je doplacení upgradu za zákazníka celkem běžné, HP není jediný, kdo k takovému kroku přistoupil. Dělají to mj. některé obchodní řetězce. Další velký výrobce počítačů, Lenovo, naproti tomu prohlásil, že refundace provozovat nebude. Jeho zákazníci za případný upgrade na Windows 8 budete muset vydat ze své peněženky 14,99 eura.

Zdroj: Neowin 1 | 2

Byl pro vás článek přínosný?