Hlavní navigace

I členové Windows Insider získají aktuální firmware. Jedno řešení je už dnes

27. 1. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Mít aktuální firmware je neméně důležité jako mít aktuální systém. V ekosystému Windows Phone to fungovalo tak, že operátoři mohli blokovat obojí. Speciálně Lumie měly víc než telefony jiných výrobců aktualizace systému spojené s novými firmwary. Pokud jste měli smůlu, že např. operátor nový firmware zablokoval, neměli jste skoro šanci jej získat. Systémové aktualizace bylo přitom možné získat malou oklikou.

Dnes je získáte formou programu Windows Insider, jenž byl spouštěn v souvislosti s Windows 10. Zapojením do programu se ale rovněž odstřihnete od případné oficiální cesty, jak firmware získat. Zdá se, že Microsoft konečně umožní, abyste skrze tento kanál získali také aktuální firmware.

Moderátor fóra z Microsoftu včera oznámil, že firma vyslyšela přání uživatelů, takže na tom pracuje, přes noc to ovšem nestihne. Moderátor dále potvrdil, že kromě členů programu Windows Insider aktualizace v předstihu zkouší též mobilní operátoři. Microsoft s operátory komunikuje především tehdy, kdy se má nový firmware dotknout softwaru, jenž komunikuje s mobilní sítí. Jak naznačuje, může to být časově velmi náročný proces.

Volba Production vás odhlásí z rychlých aktualizačních kanálůVolba Production vás odhlásí z rychlých aktualizačních kanálůVolba Production vás odhlásí z rychlých aktualizačních kanálů
Volba Production vás odhlásí z rychlých aktualizačních kanálů

Během několika týdnů by mělo být automatické, že Windows Insiders získají spolu s aktuálními Windows také aktuální firmware. Co dělat do té doby? Pokud chcete aktuální firmware již dnes, pro začátek aktualizujte aplikaci Windows Insider. Všimnete si, že v ní místo dvou možností najdete rovnou tři. Ke dvěma kruhům se přidala možnost Production. Ta váš přístroj nakonfiguruje tak, aby znovu přijímal běžné aktualizace, čili vystoupíte z vybraného aktualizačního kruhu pro Insidery.

 

Po změně či vystoupení z kruhu zařízení vždycky restartujte, aby se změny projevily. Tak můžete v tuto chvíli aktualizovat firmware a posléze se zpět vrátit k získávání aktuálních Windows 10 skrze kanál Fast ring, případně Slow ring. Microsoft upozorňuje, že pokud se posléze znovu nepřihlásíte k jednomu ze dvou kruhů za předpokladu, že fungujete na sestavení novějším, než je 10586, nebudete získávat žádné aktualizace.

Co nový přístup, jenž vejde v platnost během několika týdnů, patrně nevyřeší? Z vyjádření vyplývá, že firmware nebude k dispozici všem. Spíše jde o to, že jej dostanete, pokud se účastníte programu Windows Insider. Pokud nicméně nebyla příslušná aktualizace pro váš konkrétní model schválena, k firmwaru se stejně nedostanete. Operátoři v tomto tedy budou nadále hrát důležitou roli.

Zdroj: Microsoft Community via Windows Central

Byl pro vás článek přínosný?