Hlavní navigace

iOS v USA poprvé po letech překonal Android. Úspěch zaznamenal i v Evropě

6. 2. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Kantar Worldpanel potvrdil, že iOS v USA poprvé od roku 2012 obsadil první příčku v žebříčku používanosti mobilních operačních systémů, kterou doteď držel Android. Ale opravdu jen o kousek, konkrétně o 0,1 %. Android podle prosincových čísel obsadil 47,6 % trhu a iOS zase 47,7 %. Před rokem měl zelený robot v hrsti více než polovinu tamního trhu – 50,6 %.

 

Buď jak buď, nijak zvlášť dramatické pohyby se ve Spojených státech nedějí, pouze Apple zaznamenal úspěch s velkými iPhony. Tržní podíl Blackberry se meziročně ztenčil o 0,1 % na 0,3 %. Vzhledem k tomu, jak vysoké podíly dlouhodobě vykazuje vedoucí dvojice, je jasné že na další hráče na trhu nezbývá moc prostoru. Bohužel, třetí do party v prosinci ztratil.

Dlaždicím se v USA opravdu moc nedaří a podíl se meziročně propadl ze 4,3 % na 3,8 %. Windows Phone poslední měsíce zrovna zázračně neroste ani v Evropě. Např. ve Francii šel podíl nahoru z 11,3 % na 11,6 %, v Německu z 5,9 % na 7,4 %. Zato ve Velké Británii Windows Phone čekala srážka z 11,3 % na 6,6 %.

Celkem v Evropě Android přišel o 3,8 % tržního podílu. Nejen v USA a Asii si lidé pochvalují velké iPhony. Sami se podívejte na další země a období v interaktivní mapě.

Meziroční srovnání podílů mobilních systémů v USA
Meziroční srovnání podílů mobilních systémů v USA

Zdroj: Kantar Worldpanel

Byl pro vás článek přínosný?