Hlavní navigace

iPhone v mrazech? Bez párku si neškrtnete!

13. 2. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Kapacitní displeje jsou v poslední době velice módní: boom zažily s uvedením mobilního telefonu Apple iPhone a prognózy nasvědčují, že se tato v mnohém nedokonalá technologie zcela prosadí v roce 2010 na úkor rezistivních displejů (reagujících na tlak). Ať už jste fanoušci či odpůrci, jedno je jisté - způsob ovládání výhradně prsty není ideální, v zimě máte ruce v rukavicích (= kapacitní displej nereaguje), v létě je máte zpocené (= kapacitní displej nereaguje).

Chytří Korejci však na toto nepříjemné omezení zcela originálně vyzráli. Jak je možno vidět z přiložených fotografií, displej pravděpodobně velmi dobře reaguje na dotyk párkem. Jihokorejský výrobce masných pochutin, firma CJ Corporation, zaznamenal o 39% vyšší poptávku po svém jistě chutném masném výrobku po oznámení tohoto fantastického objevu.

I Apple si je vědom omezení kapacitních displejů, důkazem budiž ryze Applovské řešení: iGlove! Tato patentovaná rukavice má údajně umožnit ovládání iPhonu a jemu podobných zařízení, do té doby musíte vydržet buď s párkem nebo speciálním stylusem, který je možno zakoupit i u nás (stylus se ale nedá sníst, když dostanete hlad).

Zdroj: The Register

Byl pro vás článek přínosný?